De majestueuze Korat Kat, heeft heeft smaragdgroene ogen en is één van de mooiste kattenrassen van Thailand

PATTAYA:- Als u ooit het voorrecht hebt gehad om een ​​paar glanzende groene ogen tegen te komen die uit een fluweelzachte grijze jas gluren, dan heeft u misschien een van de meest fascinerende kattenrassen ter wereld ontmoet: de Korat-kat.

Deze majestueuze kat staat niet alleen bekend om zijn fascinerende schoonheid, maar ook om zijn diepgewortelde geschiedenis en cultuur in Thailand. De geschiedenis van de Korat-kat gaat ver terug, het dier wordt al eeuwenlang vermeld in oude Thaise geschriften en wordt het vaak omschreven als het “symbool van geluk”.

In de Thaise traditie is het gebruikelijk om een ​​paar Korat-kittens aan een pasgetrouwd stel te geven, zodat ze een lang, gelukkig en vruchtbaar leven kunnen leiden.

De kat ontleent zijn naam aan Korat in het noordoosten van Thailand, waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Het is daarom óók géén wonder dat de Korat-kat vaak het “Hart van Thailand” wordt genoemd.

De Korat-kat heeft een middelgroot, gespierd maar toch elegant uiterlijk. De vacht is kort, fijn en glanzend zilverblauw, waardoor ze een bijna mystieke uitstraling krijgen.

Maar het zijn hun boeiende, smaragdgroene ogen die hen echt onderscheiden van andere rassen. Deze levendige ogen lijken alles om hen heen in zich op te nemen en stralen een wijsheid en kalmte uit die zelden bij katten voorkomt.

Ze staat bekend om hun intelligentie, snelle leervermogen en diepe band met haar mensen. Deze katten zijn erg sociaal, loyaal en houden ervan om bij hun familie te zijn.

Ze staan ​​vaak bekend als de ‘schaduw’ van hun baasje, omdat ze hen van kamer naar kamer volgen. Leuk detail is dat speelse karakter vaak tot op hoge leeftijd blijft bestaan. Tegelijkertijd staan ​​Korat-kittens bekend als een beetje eigenwijs. Ze hebben hun eigen gedachten over hoe dingen zouden moeten zijn, en ze zijn niet verlegen om hun mening te uiten!

Tegenwoordig is de populariteit van de Korat-kat tot ver buiten de grenzen van Thailand toegenomen. Veel kattenliefhebbers over de hele wereld zijn verliefd geworden op hun unieke schoonheid en vertederende persoonlijkheid.

Ondanks zijn groeiende populariteit blijft de Korat-kat echter een zeldzaam ras, wat het dier uitermate gewenst maakt.

Tenslotte wil ik iedereen die overweegt een kat in huis te nemen, aanmoedigen om de tijd te nemen om de Korat-kat te leren kennen.

Misschien vind u wel een “poes” voor het leven in haar felgroene ogen 🙏.

Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “De majestueuze Korat Kat, heeft heeft smaragdgroene ogen en is één van de mooiste kattenrassen van Thailand”

  1. Het zijn prachtige dieren, zou er graag een paar van hebben maar mijn schoonmoeder die ook in ons huis woont houdt niet van katten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!