De luchthaven Chiang Mai gaat één geheel nieuw ontwikkelingsplan lanceren 

CHIANG MAI:- De luchthaven van Chiang Mai bereidt zich voor om premier Srettha Thavisin tijdens zijn inspectiereis het nieuwe ontwikkelingsplan aan hem te presenteren. Wijit Kaewsaitiam, de luchthavendirecteur, verklaarde dat de vereniging van Thaise cementfabrikanten, het TCMA, de eerste fase van een nieuwe terminal zal realiseren.

Hij zei dat het terminaluitbreidingsplan de capaciteit van de luchthaven zal vergroten en het in staat zal stellen ruim 16,5 miljoen bezoekers per jaar te verwelkomen, tegen de acht miljoen nu. De luchthaven streeft ook naar maximaal 30 vluchten per uur, een verdubbeling van de huidige capaciteit.

Bovendien zullen de openingstijden 24 uur per dag worden uitgebreid om meer internationale vluchten mogelijk te maken, vooral die vanuit Europa.

Hij zei dat het terminalproject het strategische plan van de Airports of Thailand en het provinciale ontwikkelingsplan van Chiang Mai volgt. Khun Wijit zei dat de terminal drie jaar nodig heeft om de eerste fase te bouwen en dat deze in 2029 klaar zal zijn voor gebruik. 

De autoriteiten kunnen ook nog een luchthaven in de noordelijke provincie bouwen. Khun Srettha zal na het voltooien van zijn rondreis door het Noord-Oosten vandaag en de twee opvolgende dagen Chiang Mai bezoeken.

17 september zal premier Srettha de lokale bevolking ontmoeten in tambon Mae Hia van het Muang-district in Chiang Mai, een gebied grenzend aan de luchthaven, die getroffen zullen worden door het plan om nachtvluchten uit te voeren. Hij zal daar ook leidinggevenden van de luchthaven van Chiang Mai ontmoeten.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Asean Now

Eén gedachte over “De luchthaven Chiang Mai gaat één geheel nieuw ontwikkelingsplan lanceren ”

  1. Er was sprake van dat er een compleet nieuwe luchthaven gebouwd zou wordt ten zuidoosten van Chiangmai maar dat blijkt dus weer luchtfietserij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!