De landonteigening voor smart city in de oostelijke provincie Chonburi in Thailand begint aan het einde van het jaar

BANGKOK:- De Thaise regering zal eind dit jaar beginnen met het onteigenen van land in een tambon Huay Yai in de provincie Chonburi voor de bouw van een Smart City en EEG-zakencentrum met een budget van 1,34 biljoen baht, zo maakte een hoge functionaris aan de pers bekend.

Khun Kanit Saengsuphan, secretaris-generaal van het Eastern Economic Corridor Office (EECO), vertelde dat het kantoor eind dit jaar of begin volgend jaar zou beginnen met het onteigenen van Sor Por Kor-grond in vier dorpen van Tambon Huay Yai in het district Banglamung.

Sor Por Kor grond is land dat is toegewezen aan landloze boeren voor landbouw.  De grond kan niet legaal worden verkocht.

Khun Kanit zei dat de eerste fase van onteigening betrekking zou hebben op percelen in de dorpen Ban Bueng (Moo 6), Ban Mab Phuk Thong (Moo 11), Ban Nok (Moo 12) en Ban Nong Phak Kood (Moo 13) in tambon Huay Yai.

De meeste percelen zijn landbouwgronden waar dorpelingen rubberbomen, palmbomen, kokospalmen en tapioca hebben geplant. Hij zei dat het bureau speciale teams heeft gestuurd om openbare hoorzittingen te houden dat zowel steun als tegenstand had gekregen.

Een EECO-bron zei dat het bureau nog steeds in onderhandeling was over de grondprijzen met boeren, omdat velen van hen dachten dat de aangeboden prijzen te laag waren.

Een bron uit Tambon Huay Yai zei dat het eerste stuk grond zou worden onteigend voor 2.000 rai grond in het dorp Moo 13 en dat het perceel zou worden gebruikt voor de bouw van het nieuwe EEG-kantoor.  De bron zei dat openbare hoorzittingen met lokale mensen zowel overeenstemming als onenigheid hadden, omdat veel lokale mensen menen dat de prijzen te laag zijn.

Hoewel het land van Sor Por Kor niet legaal kan worden verkocht en gekocht, zei de bron van de tambon dat veel investeerders het recht om het land te houden al van boeren hebben gekocht in afwachting van voordelen van het nieuwe stadsproject.

De bron zei dat de grondprijs is gestegen nadat bekend is geworden dat de bouw van de nieuwe EEG-stad zou beginnen in Tambon Huay Yai langs snelweg nr. 331 – de Sattahib-Khon Chi Chan Road.

Het Tambon Huay Yai is gekozen als het centrum van de nieuwe stad, blijkbaar omdat het zich op de plek bevindt met gemakkelijk vervoer.  Het is gelegen nabij een station van de hogesnelheidstrein die de luchthavens Don Mueang, Suvarnabhumi en U-Tapao zal verbinden.  De plek is ook in de buurt van de luchthaven U-Tapao, Pattaya en niet te ver van de luchthaven Suvarnabhumi.

De EECO-bron maakte bekend dat er ongeveer 14.600 rai (2.336 hectare) in Tambon Huay Yai geleidelijk zou worden onteigend.  Tot nu toe heeft de regering 1,5 miljard baht uitgetrokken voor de onteigening, voegde de bron eraan toe.

De bron zei dat het project later zou worden uitgebreid tot zo’n 70.000 rai van smart city en nog twee tambon omvat: Pong en Khao Mai Kaew.

De kosten van het hele project waren vastgesteld op 1,3 biljoen baht gedurende 20 jaar ontwikkeling, voegde de bron eraan toe.

De bron zei dat deze slimme stad,een stad is waarbij informatietechnologie en het internet der dingen gebruikt worden om de stad te beheren en te besturen. Hierbij gaat het zowel om de administratie als om de voorzieningen zoals bibliotheken, ziekenhuizen, het transportsysteem en de nutsvoorzieningen, het laagbouw zou hebben waar comfortabel in gewoond en gewerkt kan worden. En zou geschikt zijn voor buitenlanders die er komende 20 jaar in de EEG zouden komen werken, zo voegde de bron eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: thansettakij.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!