De kustplaats Pattaya gaat door met de geplande evenementen ondanks de zorgen over de Omicron variant

PATTAYA:- De burgemeester van Pattaya, khu. Sonthaya Khunplume, probeerde gisteren op social media de bezorgdheid over de snel verspreidende “Omicron” Covid-19-variant in Pattaya weg te nemen en hoe de stad met de situatie omgaat.

Burgemeester Sonthaya verklaarde dat alle voorzorgsmaatregelen en beschermende maatregelen worden genomen, zoals de inzet van PCR testen bij screeningcontrolepunten voor locaties die alcohol schenken.

De burgemeester verklaarde ook dat de stad voor 2022 elke maand grote evenementen zou blijven organiseren omdat ze het lokale toerisme, met name binnenlands, aanzienlijk vooruit hebben geholpen, op basis van de resultaten van de weekendevenementen van de afgelopen maanden.  

Hij verklaarde verder dat de stad heeft laten zien dat ze weten hoe evenementen veilig aan hand van de Covid19 voorzorgsmaatregelen kunnen worden uitgevoerd en dat als de situatie in Omicron bleef toenemen, ambtenaren zouden kunnen reageren met meer maatregelen, zoals PCR testen. om evenemententerreinen te betreden en alleen volledig gevaccineerde bezoekers toe te staan de evenementen te bezoeken.  De exacte voorzorgsmaatregelen zijn afhankelijk van de huidige Covid19 situatie en het soort evenement.

Belangrijke evenementen voor deze maand zijn onder meer de Jet Ski World Cup die halverwege de maand plaatsvindt in Jomtien, van 12-16 januari in de buurt van de Jomtien Night Market.  Het is nog niet beslist of fans worden toegelaten, omdat dit niet alleen afhankelijk is van lokale regels, maar ook van organisatoren van het evenement die atleten en atletiekorganisaties vertegenwoordigen. 

Het Walk and Eat-festival gaat gewoon elk weekend in Naklua door.

In februari organiseert de stad een Chinees Nieuwjaarsfestival en een Valentijnsfestival, waarvan de details in de komende weken zullen volgen.

Voor maart staat nog een muziekfestival op het programma met een hele maand Thaise topartiesten.

Voor april plant de stad een groot Songkran-festival (Thais Nieuwjaar), dat normaal gesproken het grootste evenement van het jaar is voor Pattaya, maar dat is afgelast (tenminste de “leuke” delen van concerten, bars, waterspel, enz.)  voor de afgelopen twee jaar.  Volgens de burgemeester was het echter veel te vroeg om te bepalen of het festival “alleen traditioneel” zou zijn zoals 2021 vanwege Covid19 zorgen of dat voor het eerst sinds 2019 wateroorlogen en de “leuke” aspecten van Songkran zouden  toegestaan.

De burgemeester benadrukte dat Pattaya moest “leven met Covid19” en hoewel alle plannen aan verandering onderhevig waren, ging de stad vooruit voor het grote evenementenschema voor kwartaal 1 van 2022.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: The Pattaya News 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!