De kustplaats Pattaya eert Koning Taksin de Grote op Memorial Day

PATTAYA:- Het gemeentebestuur van Pattaya, bracht gisteren onder leiding van burgemeester Poramet Ngamphichet hulde aan het monument van koning Taksin de Grote in het stadhuis van Pattaya. De gebeurtenis viel samen met de herdenkingsdag Koning Taksin de Grote, een dag die gewijd is aan de illustere heerser die het koninkrijk Siam in 1767 herenigde.

De ceremonie omvatte het leggen van verse bloemenslingers bij het monument, als symbool van respect en herinnering voor de grote daden en moed van koning Taksin. Tot de deelnemers behoorden gemeentebestuurders, leden van de gemeenteraad van Pattaya, militair personeel, politieagenten, stadsfunctionarissen en vertegenwoordigers van zowel de publieke als de private sector.

Dit jaarlijkse evenement wordt gehouden ter gelegenheid van de dag waarop koning Taksin de Grote met succes de soevereiniteit van het koninkrijk Siam in Thonburi herstelde. Zijn heerschappij werd gekenmerkt door kracht, moed en de oprichting van een welvarende en gelukkige samenleving.

Als erkenning voor zijn bijdragen riep de Thaise regering 28 december van elk jaar uit tot ‘Koning Taksin de Grote Herdenkingsdag’. 

De ceremonie omvat het leggen van koninklijke slingers bij het monument gewijd aan koning Taksin. Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej, wijlen koning Rama IX, zat op 27 december 1990 de inwijdingsceremonie van het Koning Taksin-monument in Pattaya voor.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “De kustplaats Pattaya eert Koning Taksin de Grote op Memorial Day”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!