De Khao Lom Muak: Een van de mooiste uitzichtpunten in Prachuap Khiri Khan gaat deze maand een paar dagen open

HUA HIN:- Natuurliefhebbers en avonturiers in de buurt van Hua Hin hebben een reden om enthousiast te zijn. Het prachtige uitkijkpunt Khao Lom Muak, bekend om zijn adembenemende vergezichten op Ao Manao en de omgeving, zal later deze maand op bepaalde data toegankelijk zijn voor het publiek.

De woordvoerder van het leger (eigenaar van het gebied) heeft aangekondigd dat de populaire (en soms uitdagende) wandelbestemming open zal zijn van 13 tot 15 oktober en opnieuw van 21 tot 23 oktober.

Wandelen naar de top van Khao Lom Muak, die op 300 meter hoogte ligt, is niet iets voor angsthazen, laat ik dat even gezegd hebben.

Voor de reis moeten klimmers 496 treden overwinnen, en de beklimming kan één tot twee uur duren. Hoewel het pad relatief rustig begint, wordt de moeilijkheidsgraad groter naarmate je dichter bij de top komt. Op bepaalde punten moet je touwen gebruiken om je omhoog te hijsen.

Er zijn echter soldaten van de aangrenzende militaire basis Wing 5 aanwezig, die toezicht houden op het hele traject. Ze zijn beschikbaar om hulp te bieden aan wandelaars in nood en zorgen voor veiligheid en begeleiding tijdens de trektocht.

In tegenstelling tot de praktijk uit het verleden hoeven potentiële wandelaars zich niet langer vooraf in te schrijven voor de klim. In plaats daarvan zal registratie op de dag zelf mogelijk zijn tussen 06.00 en 10.00 uur, wat het proces vereenvoudigt en toegankelijker maakt voor spontane avonturiers.

Voor degenen die uit de centrale gebieden van Hua Hin komen: de rit naar Khao Lom Muak duurt ongeveer 1,5 uur.

📍 https://maps.app.goo.gl/rv7QfSp9rFcArMaq7

Even voor alle duidelijk, draag de juiste kleding en schoeisel en last geen afval achter.

Olleke Bolleke in de provincie Prachuap Khriri Khan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!