De horeca sector van Pattaya is in de wiek geschoten, waarom mogen ze in Bangkok wel alcohol in restaurants schenken en wij niet

PATTAYA:- Het toeristenbureau van Pattaya is in de wiek geschoten dat de populaire badplaats niet voorkomt op de korte lijst met plaatsen waar vanaf maandag wel de van alcoholverkoop in restaurants is toegestaan.

Chonburi verdient als géén andere provincie het om te worden opgenomen in een cluster van vier provincies waar restaurants toestemming hebben om alcoholische dranken te verkopen aan klanten, zo verklaarde khun Boon-anant Pattanasin, voorzitter van de Pattiaanse vereniging voor bedrijfsleven en toerisme.

Hij maakte de opmerking nadat het CCS bekend had gemaakt dat de eetgelegenheden in Bangkok, Krabi, Phangnga en Phuket vanaf maandag de enige plaatsen zouden zijn die bier, wijn en dergelijke mochten verkopen in lijn met de heropening van het land aan reizigers  .

Eerder had Premier Prayut Chan-o-cha gezegd dat de autoriteiten hopen vanaf 1 december alcoholverkoop in restaurants en andere locaties in het hele land toe te kunnen staan, terwijl het land zich opmaakt voor de eindejaarsfeesten.

De kustplaats Pattaya dreigt nu een voorsprong te verliezen om te concurreren met andere toeristische provincies, hoewel de stad één van de belangrijkste bestemmingen in het land is voor buitenlanders, zo meent khun Boon-anant.

Hij verklaarde ook dat het aantal Covid infecties in Pattaya minder waren dan in Bangkok, maar daar word het alcoholverbod wel opgeheven.  Daarnaast was de verspreiding van het virus in de provincie Chonburi meestal geconcentreerd in fabrieksclusters buiten Pattaya, voegde hij eraan toe.

De provincie Chonburi registreerde gisteren 382 nieuwe infectie, zo meldde het provinciale volksgezondheidsbureau.  Het district Sri Racha had met 90, de meeste nieuwe besmettingen, terwijl Bang Lamung, waar Pattaya ligt, er “slechts” 48 registreerde.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!