De hoofdstad van Thailand haalt alles “uit de kast” om op 4 juni te pronken met de regenboog Pride kleuren

BANGKOK:- De gouverneur van Bangkok, khun Chadchart Sittipunt, verklaarde met grote trots dat het tweede “real pride-evenement” van de stad op 4 juni zal worden gehouden, wat ook zijn tweede jaar als stadsgouverneur markeert. Op de persconferentie vergezelde de plv.  gouverneur Sanon Wangsrangboon hem.

“De stad is verheugd om dit jaar ‘Bangkok Pride 2023’ te organiseren om de rechten van de LGBTQIA+- gemeenschap te promoten,” zei Chadchart. “Het afgelopen jaar hebben we met partners samengewerkt om van Bangkok een leefbare stad voor iedereen te maken, wat betekent dat we iedereen omarmen en hun verschillen accepteren.”

De gouverneur legde uit dat gender geen binaire term is die uit slechts twee kleuren bestaat. Integendeel, zei hij, het is een volledige regenboog van kleuren die diversiteit vertegenwoordigt, niet alleen in seks, maar ook in ideeën, levensstijlen en meer.

“Inzicht in diversiteit zal dit tot een meer leefbare samenleving maken en Bangkok is klaar om samen met iedereen verder te gaan”, zei hij.

Zijn sidekick khun Sanon voegde eraan toe dat de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) en haar netwerk van partners genderdiversiteit hebben bevorderd vanuit drie hoofdaspecten, namelijk sociaal, volksgezondheid en economisch.

“Wat het sociale aspect betreft, heeft de stad evenementen en activiteiten georganiseerd om gendergelijkheid en diversiteit te bevorderen, en heeft ze aangedrongen op wijziging van relevante wetten (zoals het homohuwelijk),” zei hij.

“Wat de volksgezondheid betreft, heeft de BMA de BKK Pride Clinic opgericht om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste behandeling en gezondheidszorg krijgt.”

Ten slotte heeft de stad op economisch vlak het werk van de leden van de LGBTQIA+- gemeenschap op het gebied van amusement, theater, muziek en toerisme zonder discriminatie gepromoot, zei hij.

“We geloven dat Bangkok Pride 2023 deelnemers van over de hele wereld zal aantrekken en Bangkok op het goede spoor zal zetten om lid te worden van het Rainbow Cities Network, zodat het in 2028 het World Pride Festival kan organiseren”, zei de vice-gouverneur.

Het Bangkok Pride 2023-evenement wordt gezamenlijk georganiseerd door BMA en Naruemit Pride Ltd, en wordt ondersteund door sponsors uit het maatschappelijk middenveld en de particuliere sector.

Gehouden onder het thema “Beyond Gender: Overcoming Inequality”, zal het evenement op zondag 4 juni zes parades bevatten met deelnemers die van de Pathumwan-kruising naar de Ratchaprasong-kruising marcheren voordat ze het CentralWorld Square betreden, waar de Pride Stage zal worden gevestigd.

De thema’s van de zes parades zijn : 
Gender X.
* Mijn Lichaam, mijn Keuze.
* Uitverkoren gezin.
* Het homohuwelijk.
* Vrede & Aarde.
* Gelijke rechten op gezondheid.
* en ik ben thuis. 

De parades worden begeleid door pop-, rock-, hiphop-, jazz-, blues- en Mor Lam-optredens om diversiteit te vertegenwoordigen.

Tijdens het evenement, dat van 16.00 tot 20.00 uur zal duren ,zal ook de langste regenboog van Thailand getoond worden.

BMA-medewerkers worden ingezet om het verkeer te begeleiden en eerste hulp te verlenen. De stad zal ook zorgen voor een band om het publiek te vermaken in CentralWorld.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!