De gouverneur de Thaise hoofdstad Bangkok komt met een lumineus idee om zogenaamde overstromingssnelweg aan te leggen

BANGKOK:- De gouverneur van Bangkok, khun Chadchart Sittipunt, heeft de aanleg van een zogenaamde overstromingssnelweg voorgesteld, waardoor de afvoer van de gebieden boven Bangkok sneller en directer naar zee kan worden geleid.

Hij deed zijn voorstel tijdens een gesprek met minister van Binnenlandse Zaken Anupong Paojinda, toen ze overstroomde gebieden in het district Lat Krabang aan het verkennen waren.  Generaal Anupong stemde in met het voorstel, maar zei dat het verder moest worden besproken.

Een overstromingssnelweg is voorgesteld als een langetermijnoplossing om ernstige overstromingen in de hoofdstad te voorkomen, aldus Chadchart.  Hoewel de kanalen die deel uitmaken van het overstromingsafvoernetwerk van de stad goed waren uitgebaggerd voorafgaand aan het regenseizoen, kwamen er nog steeds ernstige overstromingen voor in delen van de stad als gevolg van de zware regenval, zei generaal Anupong.

Het grootstedelijk administratiekantoor van Bangkok, het BMA en anderen, waaronder het Koninklijk Irrigatie departement, het RID, het leger en het departement van burgerbescherming en ter voorkoming van rampen, het DDPM doen zijn best om de overstromingen het hoofd te bieden.

Het omleiden van het water van Khlong Prawet Buri Rom in het oosten van Bangkok naar de Bang Pakong-rivier in het naburige Bang Pakong-district in Chachoengsao en vervolgens van de rivier naar de Golf van Thailand is een lange route, zei generaal Anupong.

“Omdat we nu bestaande middelen gebruiken om de afvoer van overstromingen te versnellen, heeft de BMA het idee van een overstromingssnelweg voor de toekomst voorgesteld, waarmee ik het eens ben”, zei hij.

Verdere besprekingen over de voorgestelde overstromingssnelweg zullen volgen, aangezien deze niet alleen Bangkok, maar ook Pathum Thani en Chachoengsao treft.

Hij voegde eraan toe dat hij het op prijs stelt om samen te werken met de andere instanties die de BMA helpen de overstromingen aan te pakken.

Het arID versnelt de afvoer van water van Khlong Prawet Buri Rom naar de Bang Pakong-rivier om overstromingen in de laaggelegen gemeenschappen van Lat Krabang beter in het kanaal te laten afvloeien, zei Praphit Chanma, directeur-generaal van RID.

Het is niet nodig om overtollig water van de Chao Phraya-rivier naar de rijstproducerende provincies in de Central Plains te leiden, omdat dit de oogst zou schaden, welke later deze maand wordt verwacht.

In Nakhon Pathom bereikte het waterpeil in de Tha Chin-rivier gisterochtend kritieke niveaus, waardoor rode vlaggen werden gehesen op alle bruggen over de rivier in de provincie.

Sinds gisteren zijn er in totaal 988 dorpen op verschillende locaties in Lamphun, Lampang, Phayao, Tak, Nong Bua Lam Phu, Khon Kaen, Kalasin, Loei, Pathum Thani, Samut Prakan, Sa Keao, Rayong, Chon Buri, Chanthaburi, Ayutthaya en Ang Thong meldden overstromingen, zei de DDPM.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!