De gevangenisdirecteur van Bangkok onthult hoe de gevangenis voor acht prominente politieke gevangenen was

~HET LIEP HEN DUN DOOR DE BROEK~
(Bang zijn)

BANGKOK:- Khun Krit Krasthip, directeur van de Bangkok Special Prison, sprak over de eerste nacht van detentie van acht prominente leden van het People’s Democratic Reform Committee (PDRC) die deze week door het Strafhof tot gevangenisstraf waren veroordeeld.

De groep mocht gisteren, totaal onverwacht op borgtocht vrij.

De gevangenen waren Suthep Thipsuban (PDRC prominente protestleider), Natthaphon Teepasuwan (minister van Onderwijs), Buddhipongse Punnakanta (minister van Digitale Economie), Thaworn Senniam (vice-minister van Transport), Chumpol Junsai (PDRC-leider), Issara Somchai (PDRC-leider)  ), Samdin Lertbut (PDRC-leider) en Suwit Thongprasert (voorheen Buddha Isra).

Khun Krit onthulde aan de pers dat alle gevangenen werd gevraagd om een ​​lichamelijk onderzoek uit te voeren voordat ze zich omkleden en naar Territory 2 werden gebracht, waar ze een gezondheidsscreening hadden om de mogelijke verspreiding van Covid-19 te voorkomen.  Vanwege de huidige uitbraak van Covid-19 zijn bezoeken aan de gevangenis momenteel niet toegestaan.

Volgens lokale media waren met name twee ministers, Natthaphon en Buddhipongse, waarschijnlijk de meest angstige en gestreste personen, aangezien de leiding van gevangenis enige tijd moesten besteden om hen kalmeren.  Volgens de leidinggevende is het echter gebruikelijk voor iedereen die niet bekend bij het betreden van de gevangenis, dat het hen dun door de broek loopt.

MP Rangsima Rodrusamee, parlementslid van de Democratische Partij, zei dat ze alleen de kans had gehad om met Buddhipongse en Buddha Isra te praten en ontdekte dat ze lichamelijk gezond waren, maar er afgepeigerd uitzagen door gebrek aan slaap.

 De groep heeft een aantal dagen in de gevangenis gezeten en de ministers van het kabinet zijn uit hun post gezet.  De groep is in beroep gegaan tegen de beslissing van de rechtbank, tzt zal uw nieuwsbeer u hier over berichten.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: JS100
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The PattayaNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!