De gevangenen zetten de bajes van Krabi bij een tweede opstand in de hens

KRABI:- Afgelopen weekend is er opnieuw een gebouw op het gevangenisterrein van Krabi  in brand gestoken, dit keer in de faciliteit voor de behandeling van Covid-19-gevallen na de eerste opstand.

De Stichting Krabi Pitakpracha meldde dat een brand zich snel verspreidde in een gevangenisslaapzaal.  Er werd geen verdere informatie vrijgegeven.

Channel 7 News meldde later dat enkele leiders van gevangenen de brand hadden aangestoken en dat deze in de avond was geblust.

Volgens de Thaise PBS raakten 14 gevangenen gewond toen bewakers rubberen kogels afvuurden om de rellen te stoppen en werden 31 leiders gearresteerd.

Het meest recente incident vond in het weekend plaats toen gezondheids- en veiligheidsfunctionarissen probeerden gevangenen te testen met snelle antigeenkits voordat ze sommigen naar andere gevangenissen verplaatsten, meldde Thai PBS.

Volgens het PBS zijn tot nu toe ongeveer 400 gedetineerden overgebracht naar andere gevangenissen, zodat er nog ongeveer 1.700 op het terrein verblijven.  Alle overige gevangenen zouden later worden overgebracht naar een andere nabijgelegen gevangenis.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!