De ferries in Pattaya geconfronteerd zeer strenge veiligheidsmaatregelen naarmate de zee ruwer aan het worden is

PATTAYA:- Het veerboten verkeer in Pattaya heeft  te maken met sterke zeegolven die werden toegeschreven aan het koude weer, waardoor uitdagende omstandigheden ontstonden voor reizen over zee. Op de Bali Hai Pier, Pattaya City, stond een aanzienlijk aantal zowel Thaise als buitenlandse toeristen in de rij om aan boord van passagiersboten te gaan in afwachting om naar bestemmingen zoals het eiland Koh Larn te worden gebracht.

De speedboten mogen nu niet meer uitvaren, daar de rode vlag bij het scheepvaart kantoor op de Bali Hai haven uithangt. De autoriteiten van het Ministerie van Mariene en Kusthulpbronnen hebben passagiers verplicht zwemvesten te dragen en te blijven zitten terwijl de boot in beweging is, waarbij de veiligheid tijdens de reis wordt benadrukt. 

Naarmate het aantal toeristen dat aan boord van boten ging toenam, werd de waakzaamheid van ambtenaren bij het waarborgen van de naleving van veiligheidsmaatregelen alleen maar groter.

Na het tragische incident waarbij een toeristenboot met 70 passagiers op weg naar Surat Thani – Koh Tao kapseisde als gevolg van sterke golven, resulterend in verwondingen en vermiste personen, hebben de autoriteiten van Pattaya een beleid ingevoerd om de omstandigheden van alle schepen die passagiers vervoeren te inspecteren.

Zowel gecharterde als gewone passagiersboten moesten paraat zijn, uitgerust met reddingsvesten en functionerende brandblussers. Bovendien moesten schepen zeewaardig zijn, zodat veilige heen- en terugreizen zonder complicaties mogelijk waren.

Vanwege de hoge golven mochten boten op weg naar Koh Larn slechts aanmeren bij één van de twee pieren van het eiland – de Na Baan-pier – in plaats van op de gebruikelijke manier aan te meren bij Ta Waen Beach. 

De autoriteiten bleven waakzaam en namen proactieve maatregelen om de veiligheid van zeereizigers te garanderen te midden van de uitdagende zeeomstandigheden.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!