De exodus in Thailand is met 7,3 miljoen voertuigen op de weg in volle gang

THAILAND:- De hang naar de familiewarmte in Thailand is óók dit jaar weer enorm, de politie schat dat er ongeveer 7,3 miljoen voertuigen op de weg zullen rijden.  Er zijn inmiddels plannen voor veiligheidscontrole tijdens countdown-evenementen gelanceerd.

Politie-generaal Damrongsak Kittiprapat opende een nieuw verkeersbeveiligingscentrum voor 2023 dat zal helpen bij het organiseren van verkeerscontrole en veiligheid tijdens de “7 dangerous days” welk op 28 december van start zijn gegaan. 

Deze gevaarlijke dagen vinden plaats van 29 december 2022 tot 4 januari 2023. De naam komt  van druk verkeer tijdens de 7 dagen reizen van en naar de thuisprovincies.  De meesten vertrekken op de 29e of 30e en keren terug op de 3e of 4e.

De politie zal helpen bij het opletten en gemak bieden aan weggebruikers.  Het belangrijkste doel is om het aantal verkeersongevallen in deze periode te verminderen.  In het verleden heeft de politie het aantal ongevallen kunnen terugdringen.  Dit gebeurt met behulp van de wet maar ook met medewerking van verkeersdeelnemers die zich aan regels houden zoals niet rijden onder invloed.  

Grote vrachtwagens moeten speciale toestemming hebben of aangewezen routes gebruiken tijdens deze 7 dagen.  Dit omvat de M6-route, de Esan-snelweg genaamd, van Bang Pa-In naar Nakhon Ratchasima.  Gedurende deze periode zullen er minstens 7,3 miljoen voertuigen rijden.

Meer voertuigen betekent meer ongevallen.  
Meer dan 50.000 agenten zullen gedurende deze tijd op de weg aan het werk zijn.  Dit aantal omvat niet andere officieren die aan de beveiliging zullen werken tijdens countdown-evenementen.  Deze evenementen hebben strikte beveiliging om te beschermen tegen conflicten die vaak plaatsvinden op feesten en grote bijeenkomsten.  De politie wil bescherming bieden tegen schade, inclusief het verlies van persoonlijke bezittingen.  Er zullen controleposten zijn om ervoor te zorgen dat er geen wapens zijn die kunnen worden gebruikt om schade aan te richten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise nieuwsbulletins

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!