De eetbare insecten van Thailand gaan de wereldmarkt veroveren

~ERGENS DE MOND VOL VAN HEBBEN~
(Praten over de zaken die iemand bezighouden)

THAILAND:- Het knerpen van de gedroogde insecten uit Thailand zal binnenkort over de hele wereld te horen zijn, nadat Mexico ermee instemde om Thaise cricketproducten te importeren.  

Mexico’s Nationale voedselveiligheid en kwaliteitsservice heeft de import van gedroogde Thaise huiskrekels (Acheta domesticus) goedgekeurd, zo meldt het National Bureau of Agricultural Commodity and Food Standards (ACFS).  

“Mexico’s goedkeuring … is de eerste stap voor Thaise eetbare insecten om de wereldmarkt te penetreren”, zei ACFS secretaris-generaal Pisal Pongsapich.  

“Laten we stilletjes hopen dat PETA hier niets van te horen krijgt”

Khun Pisal verklaarde dat de beslissing van Mexico op na vele gesprekken met het Ministerie van Landbouw en Coöperaties, ACFS, het Department of Livestock Development en het Royal Thai Consulaat-General in Los Angeles tot stand kwam. Zodat het actief promoten 

van Thaise eetbare insecten op buitenlandse markten van start kan gaan.

Om aan de Mexicaanse voedselnormen te voldoen, moeten krekels worden gekweekt op een gesloten boerderij met GAP-accreditatie (goede landbouwpraktijken).  

“Consumenten in Latijns-Amerika zijn al bekend met het eten van insecten als voedsel of als tussendoortje, terwijl de Mexicaanse markt zou kunnen dienen als toegangspoort tot Noord-Amerikaanse markten voor Thaise cricketboeren”, aldus Pisal.  

Hij voegde eraan toe dat boeren die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van certificaten van exportnormen contact moeten opnemen met het afdeling certificering van het bureau van landbouw en veeteelt in hun provincie, of het nationale bureau van Grondstoffen- en voedselnormen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!