De economische groei van Thailand in het eerste kwartaal ingestort

~GRAS GAAT NIET HARDER GROEIEN ALS JE ER AAN TREKT~
(Sommige dingen hebben tijd nodig)

BANGKOK:- Volgens een onderzoek van persbureau Reuters  is de Thaise economie blijkbaar in het eerste kwartaal van dit jaar ingestort.  De hernieuwde uitbraak van het coronavirus begin 2021 heeft gevolgen voor de consumptie en het toerisme en heeft het tempo van het economisch herstel vertraagd.  

De op één na grootste economie in Zuidoost-Azië, die sterk afhankelijk is van het toerisme, is in het eerste kwartaal waarschijnlijk met 3,3 procent gekrompen in vergelijking met het voorgaande jaar, zo luidde de gemiddelde schatting van elf ondervraagde economen.

In het laatste kwartaal van 2020 daalde het met 4,2 procent.  De ondervraagde economen voorspelden een groei van 2,1 procent voor het volledige jaar 2021, na een daling van 6,1 procent in 2020. 

De analisten hebben hun prognoses in de afgelopen maanden herzien van ongeveer 3 procent aan het begin van het jaar vanwege de uitbraken en een langzame introductie van vaccins.  

De economie zou in het tweede kwartaal opnieuw kunnen krimpen omdat de meeste indicatoren zwak blijven, zo vertelde khun Takit Chartchredsak, een econoom bij Asia Plus Securities.  Het kabinet keurde eerder deze maand een aanvullend economisch hulppakket goed ter waarde van 255 miljard baht om de mensen te helpen die getroffen zijn door de recente uitbraak.  

“Een nieuwe fiscale impuls en een opleving van de export zullen een deel van de impact helpen compenseren, maar het tempo van de ommekeer zal dit jaar langzamer zijn dan eerder werd gedacht”, zo meent DBS-econoom Radhika Rao.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Reuters 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!