De ‘Draken’-rups maakt in Thailand indruk met naar achterstaande hoorns

PHATTALUNG:- Deze week werd in een mangosteen plantage in het district Srinagarindra in Phatthalung een zeldzame groene draakachtige rups gespot.

De “drakenkoprups” (Polyura athamas) werd op de ongekende zuidelijke locatie ontdekt door een fotograaf die de plek bezocht om vogels en andere dieren in het wild op de gevoelige plaat vast te leggen.

Dit insect dankt zijn sprookjesnaam aan zijn donkergroene, langwerpige en naaktslakvormige lichaam, bekroond met vier naar achteren liggende hoorns die aan een draak doen denken.

Elke rups evolueert tot een pop met groene en witte strepen, voordat hij weer verandert in een bruinzwarte vlinder met een spanwijdte van 64-85 millimeter.

Het wordt normaal gesproken gevonden in de Himalaya van Kasjmir tot Sikkim, de heuvels van centraal India en de Oost-Ghats, de West-Ghats en Zuid-India, Sri Lanka, Assam en Cachar, en via Myanmar, Cambodja de oude Tenasserim-heuvels, en tot ver in Indonesië. .

In Thailand zijn in Ubon Ratchathani rupsen met drakenkoppen gevonden. In het zuiden van Thailand zijn ze echter nog niet eerder ontdekt.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!