De door pandemie getroffen Olympische Spelen in Tokio in rustige ceremonie zonder toeschouwers geopend!

TOKIO:- De Olympische Spelen in Tokio werden gisteren na een jaar vertraging van de pandemie en aanhoudende coronavirusdreigingen te hebben getrotseerd, in een griezelig leeg stadion voor geopend verklaard, waardoor ze misschien wel de meest opmerkelijke Olympische Spelen in de geschiedenis zullen worden.

De Japanse keizer Naruhito deed de aankondiging tegen de achtergrond van duizenden lege stoelen in het Olympisch Stadion met 68.000 zitplaatsen in Tokio, nadat Covid-19 de organisatoren dwong om handjevol toeschouwers tot deze festiviteit toe te laten.

“Ik verklaar de Spelen van Tokio voor geopend”, zei de vorst, die een wit chirurgisch masker droeg.

De uitgeklede ceremonie, vereenvoudigd om de risico’s van het coronavirus te verminderen, vond plaats in het bijzijn van minder dan 1.000 VIP’s en enkele duizenden atleten.

In een visueel hoogtepunt vormden bijna 2000 gesynchroniseerde drones een ronddraaiende wereldbol boven het stadion, naar een coverversie van John Lennon’s “Imagine”.

Een gereduceerde parade van ongeveer 5.700 atleten, veel minder dan de gebruikelijke aantallen, stroomden het stadion binnen, niet allemaal met een sociale afstand maar allemaal met maskers.

De vrees dat de wereldwijde bijeenkomst van 11.000 atleten een superverspreidend evenement zou kunnen worden, heeft de Spelen zeer onpopulair gemaakt in Japan, waar peilingen al maanden tegenstand tonen.

Japan heeft bijna $ 15 miljard uitgegeven aan de Spelen, inclusief $ 2,6 miljard aan extra kosten nadat ze in maart 2020 als eerste werden uitgesteld in de moderne Olympische geschiedenis.

Tokio kampt ook met een golf van virusgevallen en ondergaat noodmaatregelen, hoewel ze niet voldoen aan een strikte afsluiting.

De organisatoren hopen dat de publieke opinie omslaat wanneer zaterdag het volledige sportprogramma van start gaat, met zwemmen, turnen, wielrennen en tennis tot de topattracties.

De pandemie is niet de enige hapering geweest, met schandalen variërend van corruptie tijdens het biedingsproces tot beschuldigingen van plagiaat over het ontwerp van het Tokyo 2020-logo.

De controverses bleven komen tot aan de vooravond van de Spelen, waarbij de directeur van de openingsceremonie donderdag werd ontslagen omdat hij in een video uit 1998 een grap had gemaakt over de Holocaust.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!