De dammen in de jungle van Khao Yai bedreigen de Indochinese tijgers, zo menen Thaise natuurbeschermer.

~HET IS BIJ DE WILDE BEESTEN AF~
(Het is verschrikkelijk; het is schandalig)

THAILAND:- Een van ’s werelds laatst overgebleven habitats voor Indochinese tijgers wordt bedreigd door de bouw van dammen in het boscomplex Dong Phaya Yen in Khao Yai, zo maakte de Seub Nakhasathien stichting gisteren bekend.

De stichting waarschuwde dat het boscomplex ook van de Unesco-werelderfgoedlijst zou worden verwijderd als de bouw van de dammen onverminderd doorgaat.

De door stroperij met uitsterven bedreigde Indochinese tijgers worden door middel van natuurbeschermingsproject in het boscomplex gevolgd. Het betreft een enorm gebied dat zich uitstrekt over 6000 vierkante kilometer in het oosten van Thailand.

Het leefgebied van de tijgers wordt nu echter bedreigd door de aanleg van de reservoirs Khlong Wang Mued en Lam Phraya Tarn, zo maakte de stichting bekend.

“De bijgevoegde foto van tijgers die op 7 mei vorig jaar werd gemaakt door een cameraval in het Thap Lan-Pang Sida Tiger Conservation Center, is het bewijs van het bestaan ​​van tijgers in het boscomplex”, zei hij.

De bevolkingsdichtheid van tijgers in het Dong Phaya Yen-Khao Yai-complex is 0,63 per 100 vierkante kilometer, maar het DPKY Tiger Recovery Project wil dat aantal tegen 2026 verdubbelen.

“Het boscomplex, waarvan de hoop op herstel van de tijgerpopulatie afhangt, wordt bedreigd nadat de regering met de bouw van de dam is begonnen”, aldus de stichting. Het voegde eraan toe dat op 18 januari van dit jaar tijgerpootafdrukken werden gemeld in het complex in Ban Wang Mai in Prachinburi.

“Als de bouw begint, zal het herstel van de tijgerpopulatie zijn doel niet kunnen bereiken, terwijl het Dong Phaya Yen-Khao Yai-boscomplex van de Unesco-Werelderfgoedlijst zal worden geschrapt, aldus de stichting.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!