De cycloon Mocha zorgt voor onweersbuien, wind en regen tegelijkertijd worden overstromingen in Thailand verwacht.

BANGKOK:- Het Thais Meteorologisch instituut waarschuwt voor onweer, windvlagen, zware regenval en overstromingen in Thailand. In het noorden van Thailand waarschuwt het departement voor een tropische storm die tot maandag (15 mei) onweersbuien en windvlagen kan veroorzaken. Bovendien worden in deze periode in sommige gebieden zware regenval, hagelbuien en bliksem voorspeld.

Mensen die in het hogere Thailand wonen, hebben het advies gekregen om uit de buurt van grote bomen en onbeveiligde reclameborden te blijven, terwijl boeren is verteld zich voor te bereiden op schade aan gewassen en vee. Reizigers zijn ook aangespoord om het dragen van metalen accessoires en het gebruik van smartphones in onweersbuien te vermijden.

Ondertussen heeft het meteorologisch instituut ook geïsoleerde onweersbuien en zware regen in Zuid-Thailand voorspeld.

Onweersbuien in de Andamanse Zee kunnen ervoor zorgen dat golven oplopen tot 2 meter hoog, of zelfs hoger. Mensen in het zuiden zijn gewaarschuwd om op te passen voor plotselinge overstromingen en afvoer als gevolg van hevige regenval. Het instituut heeft schepen geadviseerd om voorzichtig te varen en kleine schepen moeten aan de wal blijven.

Thailand is gevoelig voor natuurrampen, waaronder tropische stormen, overstromingen en droogtes.

Vorige week verwachtte het Centrum voor klimaatverandering en rampen van de Rangsit Universiteit dat stormen de algemene verkiezingsdag op zondag 14 mei zouden kunnen beïnvloeden. De directeur van het centrum, Seri Suparatit, noemde een kans van 30% op onweersbuien op de verkiezingsdag, met name in de zuidelijke delen van Thailand. 

Nu de verkiezingen snel naderen, adviseerde hij de verkiezingscommissie (EC) om binnenlocaties voor stemhokjes voor te bereiden om verstoringen als gevolg van een storm te voorkomen. Hij waarschuwde ook dat hevige regenval op de dag van de algemene verkiezingen stembiljetten en stembussen kan beschadigen en aanzienlijke verkeersproblemen kan veroorzaken.

Vorige maand heeft een zomerstorm grote schade aangericht in twee districten van de noordoostelijke provincie Nakhon Phanom in Thailand. Volgens de autoriteiten zijn ongeveer 70 huizen in de districten That Phanom en Renu Nakhon beschadigd. In het district That Phanom kregen de dorpen Moo 3 en Moo 8 van Tambon Phon Phaeng ongeveer een uur lang te maken met zware regenbuien, sterke windstoten en onweersbuien.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!