De Chinese toeristen die Thailand bezoeken mogen óók van het cannabis snoepen

BANGKOK:- China heeft geen beperkingen opgelegd aan zijn burgers die naar Thailand reizen vanwege de legalisering van cannabis door Bangkok, zo verduidelijkte de Chinese ambassade in een Facebook-bericht.

Deze reactie van de Chinese regering volgde op berichten in sommige media dat Peking beperkingen op reizen naar Thailand heeft aangekondigd vanwege de legalisering van cannabis, waardoor veel Chinese touroperators reizen naar Thailand moesten annuleren.

“Sinds de Covid19 pandemie nu in THAILAND de kop opsteekt, heeft de Chinese regering touroperators gevraagd om géén reizen naar het buitenland te organiseren”, zo luidde het bericht, eraan toevoegend dat er geen annuleringen waren van overzeese reizen.

Eerder schreef khun Chaturon Chaisang, leider van de Pheu Thai-partij, op 14 juli een bericht op zijn Facebook-pagina, waarin hij zei dat legalisatie van cannabis negatieve soft power zou worden, wat de kijk van buitenlanders op de Thaise cultuur zou beïnvloeden.

Hij beweerde ook dat ten minste acht landen, waaronder China, hun inwoners en toeristen die naar Thailand reizen hadden gewaarschuwd dat het bezit of de invoer van cannabis in hun land strikt illegaal is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!