De Chinese toeristen blijven voorlopig nog even achter het gordijn en komen pas eind 2022 naar Thailand terug

THAILAND:- Ondanks dat Thailand voor internationale toeristen heropend is, kan het nog bijna een jaar duren voordat Chinese toeristen terugkeren, aldus een toonaangevende brancheorganisatie.

Volgens de Association of Thai Travel Agents (ATTA) zullen Chinese toeristen naar verwachting pas eind 2022 terugkeren naar Thailand.

De voorspelling komt ondanks dat China wordt vermeld als één van de 46 landen met een laag risico vermeld wordt, dat in aanmerking komt om zonder quarantaine naar het “Land van de Glimlach” te komen.

De Chinese toeristen die willen Thailand bezoeken, zullen afhankelijk zijn van het beleid van Peking om mensen het land in en uit te laten, aldus de president van het ATTA, khun  Sisdivachr Cheewarattanaporn.

Khun Sisdivachr vertelde dat twee evenementen – de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking en de Aziatische Spelen van 2022 in Hangzhou – een duidelijkere indicatie zullen geven van het beleid van het land met betrekking tot in- en uitreizende mensen.

Vóór Covid19 pandemie waren de Chinezen goed voor het grootste aantal buitenlandse toeristen om Thailand te bezoeken, met jaarlijks ongeveer 11 miljoen toeristen uit China, goed voor 27 procent van het totale aantal buitenlandse toeristen dat Thailand binnenkomt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkokjack.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!