De Chinese luchtvaartsector stort in door maatregelen tegen de Corona-uitbraak

BEIJING:- De Chinese luchtvaartmarkt is in een week tijd ingestort door de invoering van extra coronamaatregelen om een uitbraak van de deltavariant tegen te gaan. Ten opzichte van vorige week zijn er nu 32 procent minder stoelen ingepland. China Southern Airlines heeft de capaciteit zelfs met 50 procent moeten verlagen, zo blijkt uit cijfers van OAG.

Door de besmettelijkere deltavariant is het aantal officiële besmettingen in China opgelopen tot het hoogste niveau sinds maart vorig jaar. Hoewel het maar om zo’n honderd gevallen per dag gaat, heeft China strenge maatregelen ingevoerd om verdere verspreiding te voorkomen. Zo wordt het reizen stilgelegd naar steden en regio’s met relatief veel besmettingen.

Dat heeft uiteraard grote impact op de Chinese luchtvaart. Lange tijd zat de binnenlandse markt zo rond het pre-coronaniveau, waardoor de sector het daar veel beter deed dan elders in de wereld en China tijdelijk zelfs de grootste luchtvaartmarkt ter wereld werd, in plaats van de VS. Maar nu zijn er in een week tijd ruim vijf miljoen stoelen uit de roosters geschrapt.

Dat China zo streng reageert op een paar honderd besmettingen, komt door de zero-tolerance-aanpak. Net als Australië probeert het land het virus volledig te verbannen, met lokale lockdowns om kleine virusuitbraken direct in de kiem te smoren. De laatste tijd lijkt die aanpak, mede door de deltavariant, minder succesvol. Ook maakt dit beleid het onmogelijk om de grenzen te heropenen.

In Europa en Noord-Amerika is de aanpak anders: daar mag het virus zich beperkt verspreiden, zolang dat maar niet tot te veel druk op de gezondheidszorg leidt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in luchtvaartnieuws.nl gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: China Southern
Content: Redactie 
Bron: luchtvaartnieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!