De Chana-vissers voeren hun strijd op tegen het industriepark, door vandaag weer in Bangkok te komen protesteren

BANGKOK:- De vissers uit het district Chana in Songkhla kwamen vrijdag in het subdistrict Sakom bijeen om hun strijd te hernieuwen tegen de plannen om van Chana een “prototypestad van geavanceerde futuristische industrieën” te maken.

De directeur van het Chana Hospital, dr. Supat Hasuwannakit, was ook aanwezig bij de rally.

De dorpelingen brachten meer dan 30 vissersboten mee en droegen groene banden om hun armen om hun strijd om “Chana te redden” te symboliseren.

Khun Supat zei dat de dorpelingen vochten om te voorkomen dat de 20.000 rai land waarop ze leven wordt ingenomen voor het Chana industrieparkproject.  Minstens drie subdistricten zullen door het project worden getroffen, zei hij.

Supat voegde eraan toe dat de eerste stap die de regering moet nemen, is om het project te pauzeren en de strategische milieubeoordeling (SEA) uit te voeren die het had beloofd maar nooit voltooid.

De demonstranten zeiden ondertussen dat ze niet helemaal tegen het project waren, maar wilden dat het duurzaam zou worden ontwikkeld.

 In hun verklaring hebben zij ook de volgende punten aan de orde gesteld:
 • Dat de regering haar belofte nakomt om op 14 december een SEA uit te voeren voordat de plannen voor de bouw van het industrieterrein definitief worden.

 • Alle werkzaamheden aan het industrieterrein en de milieueffectrapportage (MER) moeten worden onderbroken, aangezien de bevoegde commissie niet neutraal is en het onderzoek alleen online uitvoert, wat niet voor iedereen toegankelijk is.

 • De autoriteiten moeten de gerechtelijke procedures stopzetten tegen de 37 demonstranten die op 6 december zijn gearresteerd en later zijn vrijgelaten.

De dorpelingen zeiden dat ze hun eisen vandaag, maandag 13 december bij het Government House zullen indienen en roepen meer supporters op om zich bij hun demonstratie aan te sluiten.

Ondertussen heeft het Chana Rakthin Network aangekondigd dat het vandaag weer uitvoerig zal gaan protesteren voor het gouvernementsgebouw in de hoofdstad 

Veel religieuze scholen in het Zuiden hebben aangegeven zich bij het protest aan te sluiten.

Wordt vervolgd…

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!