De boeren in Udon Thani hebben te maken met overaanbod van mango door oorlog tussen Rusland en Oekraïne

UDON THANI:- De boeren in het Nong Wua So-district in Udon Thani hebben slechts 2.000 ton van de 10.000 ton mango’s die zijn geoogst, kunnen exporteren, omdat verschillende landen de vrachtvluchten tijdens de oorlog tussen Rusland en Oekraïne hebben beperkt.

Het hoofd van het Udon Thani Provincial Commerce Office, Prasert Faichaona, vertelde deze week dat het district Nongwuasor de hoogste productie van mango’s in 10 jaar heeft gezien en naar verwachting in mei tot 15.000 ton zal oogsten.

“De drie soorten mango’s waar veel vraag naar is op buitenlandse markten zijn Barracuda, Fah Lan en Phet Ban Lad.  Maar helaas,  er is slechts 2.000 ton geëxporteerd, dus de rest zal naar de binnenlandse markten moeten worden gedistribueerd”, zei hij.

“Het handelskantoor heeft met de relevante autoriteiten samengewerkt om verkoopkanalen voor deze mango’s te vinden, zoals weekendmarkten, winkelcentra en Blauwe Vlag-winkels in het hele land.”

Khun Prasert zei dat de grootste klanten voor Thaise mango’s Chinese, Japanse, Zuid-Koreaanse en Europese fruitverkopers zijn.

“China bestelde enkele duizenden tonnen per jaar, maar dit jaar hebben ze hun bestellingen drastisch verminderd vanwege een lager aantal vrachtvluchten en beperkingen op geïmporteerde producten die zijn opgelegd door de Chinese overheid om de verspreiding van Covid-19 in te dammen.  ” hij voegde toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!