De Bijenkorf komt volledig in Thaise handen

THAILAND:- Zoals verwacht verkoopt Signa Group z’n aandelen in Selfridges, het moederbedrijf van De Bijenkorf, aan mede-eigenaar Central Group. Daarmee lijkt continuïteit verzekerd.

De Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Signa Group verkoopt z’n aandelen in Selfridges Group aan de investeringsmaatschappij Central Group van de Thaise miljardairsfamilie Chirativat. Die krijgt hiermee de volledige controle over het bedrijf, dat naast Selfridges ook de luxewarenhuizen Brown Thomas & Arnotts in Ierland en De Bijenkorf in Nederland omvat. Financiële details over de transactie geven de bedrijven niet. Voor de medewerkers zou er niets veranderen.

De deal komt niet onverwacht: Signa kampt al een tijd met financiële moeilijkheden en topman René Benko moest onder druk van beleggers recent een stap opzij zetten. Een herstructureringsexpert kreeg de opdracht om de groep weer financieel gezond te maken. Het afstoten van enkele investeringen moet daartoe bijdragen.

Signa en Central Group namen Selfridges vorig jaar over voor een bedrag van zowat 4,6 miljard euro. Ze zijn samen ook eigenaar van bekende luxewarenhuizen als Rinascente in Italië, Illum in Denemarken, KaDeWe, Oberpollinger en Alsterhaus in Duitsland en Globus in Zwitserland.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!