De bewering van een Thaise vrouw dat er bij haar illegaal bloed werd afgenomen, blijkt zij uit haar duim gezogen te hebben

THAILAND:- Een Thaise vrouw beweerde dat orgaandieven in Cambodja illegaal haar bloed hadden afgenomen en op het punt stonden om haar open te snijden toen ze door het ingrijpen van luitenant generaal Surachate Hakparn alias “Big Joke” werd gered.”

Dat ze door “Big Joke” werd gered, leidt géén twijfel alle beweringen waren door de vrouw verzonnen.

De Khmer Times meldde deze morgen dat de Thaise vrouw, die beweerde het slachtoffer te zijn van ‘orgaanroof’ in Sihanoukville, Cambodja, had bekend het verhaal uit haar duim gezogen te hebben.

Ze vertelde de tegen politie dat ze bang was dat niemand haar zou helpen om terug naar Thailand te halen. Het onderzoek en de uiteindelijke ontkrachting van de beweringen van de vrouw werd uitgebreid behandeld door de Khmer Times.

De Thaise vrouw had beweerd dat ze oorspronkelijk was ingehuurd door een Chinese bende in Cambodja om een callcenter voor illegaal gokken te werken. Toen ze in het land aankwam en te horen kreeg dat ze voor het centrum moest werken, weigerde ze dit. Ze zegt dat ze vervolgens werd aangevallen, vastgehouden en achtergelaten om te verhongeren voordat ze werd verleid om haar organen te laten oogsten voor verkoop

Destijds luitenant generaal bij de Koninklijke Thaise politie, Surachate Hakparn, aan de Thaise media dat ze eerst naar Cambodja was gelokt om illegaal te werken voor een door China beheerd callcenter en vervolgens naar een plaats in de buurt van de Cambodjaans/Vietnamese grens gelokt (  sommige Thaise media berichtten over de gokparadijs aan zee van Sihanoukville).

De vrouw vertelde de politie dat ze wist te ontsnappen en een voertuig had gehuurd om naar een stad op de grens van Thailand en Cambodja te rijden.  Op weg daarheen stopte de auto voor een hazenslaapje.  Ze zegt dat ze daarna wakker werd in de stad waaruit ze was ontsnapt.  Op een gegeven moment kon ze contact opnemen met een andere Thaise vrouw en om hulp vragen.

De politie ontdekte uiteindelijk de hiaten in haar verhaal en voelde de vrouw stevig aan de tand, waarna de vrouw in huilen uitbarstte en vertelde het hele verhaal verzonnen te hebben. Ze vertelde de politie dat ze voor behandeling naar een ziekenhuis was gebracht totdat ze weer op krachten was gekomen.  

Alleen was ze niet opgenomen, er was geen verslag van haar opname in het ziekenhuis te vinden.

 De Khmer Times schreef…:

In dit geval was de waarheid niets anders dan een poging om bekendheid en sympathie te krijgen en tegelijkertijd om straf te ontlopen voor het illegaal oversteken van de grens.”

Maar dat hele verhaal over” orgaandifstsl” was al eens eerder gebruikt …

 “Dit is vergelijkbaar met het geval van een Chinese man die beweerde te zijn geslagen, verkocht en bloed afgenomen toen hij zijn schuld niet kon betalen om uit Cambodja te geraken en zo een verhaal verzon om zijn leugen sensationeel te maken en schande over Cambodja te brengen.

Veel migrerende werknemers, voornamelijk Thais, werken in de grenscasino’s, veel illegale en ondergrondse evenals de online gaming-versies.  Gelokt door beloften van een hoog inkomen, steken ze vaak illegaal de Thais/Cambodjaanse grens over en werken ze uiteindelijk voor oplichtingszaken en andere illegale activiteiten, waarvan velen zich vaak realiseren dat ze illegaal zijn.

In 2007 schatte de Wereldgezondheidsorganisatie dat 10% van de lever- en niertransplantaties werd uitgevoerd met illegale handelsorganen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Khmer Times  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Khmer Times 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!