De Bangkok Design Week wordt dit jaar in negen wijken in de hoofdstad van Thailand gehouden

BANGKOK:- De negendaagse Bangkok Design Week 2023 loopt tot 12 februari onder het thema “urban‘NICE’zation”. Naar verwachting zal er tijdens de evenementen zo’n 300 miljard baht in omloop worden gebracht.

Khun Atchaka Sibunruang, uitvoerend directeur van Bureau Creatieve Economie, het CEA, zei dat er negen wijken met een unieke lokale cultuur aan de evenementen deelnamen, met 530 programma’s die zijn ontworpen om toerisme te promoten en inkomsten te genereren voor lokale gemeenschappen.

Omdat Bangkok door UNESCO is uitgeroepen tot creatieve stad van design, is het thema “urban’NICE’zation” gericht op het promoten van de hoofdstad als een goede plek om te wonen, zaken te doen en te reizen.

De activiteiten zijn onderverdeeld in vier categorieën, te weten Showcase & Tentoonstelling, Talk & Workshop, Creatieve Markt & Promotie en Event & Programma.  Concerten, filmvertoningen en creatieve markten, de verkoop van designproducten vormen de hoogtepunten van deze week.

De gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, zei dat de creatieve kunstevenementen in lijn zijn met het maandelijkse festivalproject van het stadhuis, dat de nieuwe generatie en jonge ondernemers in staat zal stellen hun creativiteit te gebruiken en deel te nemen aan de ontwikkeling van de lokale economie.

De evenementen worden georganiseerd in negen Bangkok-wijken waaronder:
1) Charoen Krung-Talat Noi.
2) Yawarat, Samyan-Siam.
3) Ari-Pradiphat, Phranakhon/Pak Klong Talat/ Nang Lerng.
4) Wong Wien Yai- Talat Phlu/  Klong San.
5) Bang Pho.
6) Prompong.
7) Kaset en anderen.  

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: TNA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!