De Australische cineast Russell Crowe nam een proefje in Jay Fai’s keuken

BANGKOK:- Oscarwinnaar Russell Crowe heeft de Michelinster winnares van het Thaisestreetfood eindelijk ontmoet in een nieuwe aflevering van zijn bezoek aan Bangkok.

Russell Crowe plaatste foto’s van zichzelf in het restaurant van Jay Fai op @russellcrowe instragram “Lost in Bangkok #5”.  Jay Fai reageerde met een foto van de twee op haar @jayfaibangkok Instagram met een bericht: “Gevonden in Bangkok #5.”

De Ciniast vertelde niet wat hij bij deze “vurige dame” had besteld, maar Jay Fai’s kenmerkende gerechten zijn de wereldvermaarde krabomelet, dronken noedels en tom yum.

Jay Fai, wiens echte naam Khun Supinya Junsuta is, kreeg in 2017 een Michelin-ster met één ster. Crowe won drie Oscars voor beste acteur, waaronder voor de kaskraker Gladiator in 2000, en andere prijzen.

De populaire columnist van de Bangkok Post, Roger Crutchley, prees Jay Fai uitvoerig in zijn column in het jaar dat ze haar ster verdiende.

 “Het was ook bemoedigend om te zien dat er een knipoog was van waardering voor Thais straatvoedsel met Jay Fai die een ster kreeg, maar verwacht geen goedkope couvert-prijzen bij haar etablissement, Jay Fai  hanteert pittige prijzen.

Het restaurant van Jay Fai was één van de vele slachtoffers van de derde piek van de Covid-19-pandemie. In april moest ze het restaurant kort sluiten nadat een klant daar positief op het Covid19 virus getest werd.

Russel Crowe is in Thailand om The Greatest Beer Run Ever te filmen.  Hij heeft verschillende leuke foto’s gedeeld en berichten over het land getweet tijdens zijn verblijf in het koninkrijk.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: jayfaibangkok Instagram
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!