De 6000 bestaande marihuanashops in Thailand zullen gedoogd worden

BANGKOK:- Zoals het er nu naar uitziet zal het roken van een pretsigaretje binnenkort weer verboden worden, maar sommige critici zeggen dat de geest al uit de fles is.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft het eerste ontwerp van een nieuwe cannabiswet voltooid, maar zonder het “kruid” automatisch als een verdovend middel te classificeren.

Elk extract dat meer dan 0,2 procent tetrahydrocannabinol (THC) bevat, wordt echter geclassificeerd als een verdovend middel en kan kopers en verkopers aan vervolging onderwerpen. Het ontwerp maakt duidelijk dat het gebruik van cannabis voor medische doeleinden nog steeds mogelijk zal zijn, maar dan niet meer voor recreatieve doeleinden

In ieder geval op de korte termijn zullen de meeste marihuanawinkels in het Koninkrijk open blijven, hoewel ze gedetailleerde vergunningen nodig zullen hebben en het roken ter plaatse en de verkoop van cannabistoppen zullen verbieden. 

De nieuwe wet zal ook de plaatsen vermelden waar de verkoop cq gebruik van cannabis ter plaatse verboden is, dat zijn onder meer cafés, winkels, pubs en clubs. 

Thuis of op een hotelkamer cannabis roken blijft een grijs gebied, al mag roken in je eigen huis alleen om medische redenen en niet om high te worden.

Iedereen is het erover eens dat de huidige juridische situatie in Thailand sinds de decriminalisering van de fabriek vorig jaar voor iedereen toegankelijk is, waarbij verschillende bedrijven de sector betreden zonder enige wettelijke regulering of toezicht. 

De 6.000 marihuanawinkels die vooral in toeristische gebieden zijn ontstaan, beschikken niet altijd over de juiste vergunningen, verbieden tieners of beperken hun verkoop tot producten met een laag THC-gehalte. Voorstanders van strengere regelgeving zeggen dat een nieuwe wet een overaanbod op een verzadigde markt zal helpen voorkomen en een einde zal maken aan de misvatting dat het oké is om een jointje voor de lol te roken.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!