VIDEO | De 2 weekse sluiting van uitgaansgelegenheden in Pattaya is vandaag begonnen, politie trok de stad in om waarschuwingen uit te delen.

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Vandaag is er in Pattaya (en Chonburi en 41 andere provincies) een “twee weken durende” sluiting van de uitgaansgelegenheden vandaag officieel van start gegaan. Gisteravond is de politie van Pattaya de stad in gegaan om de eigenaren van verschillende soorten bedrijven die onder deze verordening vallen er aan te herinneren dat ze met strikte boetes, straffen en andere maatregelen te maken krijgen wanneer ze het bevel overtreden.

Dit komt omdat Chonburi vandaag, 10 april 2021, 141 nieuwe gevallen van Covid-19 meldde, hoewel de overgrote meerderheid zich niet in de omgeving van Pattaya bevindt en ofwel afkomstig is uit een pub in hoofddistrict Chonburi of afkomstig is van uitgaansgelegenheden in Bangkok.

Ondertussen was de politie van Pattaya vandaag net na middernacht massaal aanwezig om ervoor te zorgen dat uitgaansgelegenheden, zoals bars, nachtclubs, pubs, enz. Het bevel volgden dat was opgesteld door het Centre for Covid-19 Situation Administration en goedgekeurd door het Chonburi Department of Public  Gezondheid.  Hoewel de CCSA verklaarde dat het huidige bevel voor twee weken geldt, heeft het Chonburi-bevel voor sluiting geen specifieke einddatum en is dit totdat de situatie verbetert.

De politie van Pattaya heeft ook een scherpe waarschuwing afgegeven aan restaurants die open mogen blijven en alcohol mogen verkopen – als je wordt betrapt op het lijken alsof je meer een “bar” dan een restaurant bent, riskeert de locatie sluiting en strikte boetes.  Alcohol mag nog steeds worden verkocht in restaurants, maar de politie heeft een duidelijke boodschap afgeleverd aan restauranteigenaren of locaties met meerdere licenties – als je een plek lijkt te zijn waar mensen samenkomen om te drinken en te feesten en niet te eten, riskeren zij grote gevolgen.

Tijdens eerdere sluitingen van uitgaansgelegenheden vorig jaar en in januari van dit jaar deed de politie een inval in meerdere restaurants omdat ze meer een ‘bar’ leken te zijn dan een restaurant, met mensen die alleen alcohol dronken of zich in groepen verzamelden om te socializen en niet te eten.  Er is geen specifieke ‘wet’ rond mensen die verplicht zijn om te eten met een drankje, maar de algemene situatie wordt overgelaten aan de politie-interpretatie van de locatie, wat betekent dat restauranteigenaren maatregelen moeten nemen om ervoor te zorgen dat ze niet ‘lijken’ te zijn.  bars.

Bioscopen, soapies, sauna’s (alleen saunaruimte) en partycentra zijn momenteel ook gesloten.  Restaurants moeten om 10.00 uur gesloten zijn.  voor dineren en alleen afhalen mogelijk vanaf 22:00 uur tot 5:00 uur.

Er zijn geen reisbeperkingen om Chonburi binnen te komen of te verlaten op dit moment of verplichte quarantaine van of naar de provincie.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerste aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattayanews 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattayanews 

Eén gedachte over “VIDEO | De 2 weekse sluiting van uitgaansgelegenheden in Pattaya is vandaag begonnen, politie trok de stad in om waarschuwingen uit te delen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!