Dat de zielen van de slachtoffertjes en hun lerares van het gruwelijke bloedbad in Noordoost-Thailand rust mogen vinden

UTHAI SAWAN:- Gisteravond doofde langzaam de laatste vlammen uit, van de rijen geïmproviseerde brandstapels in Uthai Sawan . Een dorp dat in een intense rouw verwikkeld is na het bloedbad van vorige week donderdag. Gisteren kwam er een einde aan drie dagen van boeddhistische begrafenisrituelen. 

Een grote mensenmassa zich rond het normaal slaperige stadje Uthai Sawan om bloemen te leggen en zich aan te sluiten bij rijen rouwenden die hun laatste eer betuigden aan degenen die waren gedood in een drie uur durende aanval met geweer en mes door een voormalige politie-sergeant van Bangkok, die het ergste bloedbad in de recente geschiedenis van Thailand markeerde . 

Negentien van de slachtoffertjes werden tijdens een ceremonie in de Rat Samakee-tempel in Uthai Sawan gecremeerd.

Bij de aanval van afgelopen donderdag vielen 36 doden, onder wie 22 kinderen. Witte doodskisten werden door familieleden en politieagenten één voor één naar de plaats van de crematie gedragen langs een route vol rouwenden. Familieleden leiden de stoet met portretten van de doden – een leraar en 18 kinderen tussen twee en vijf jaar. 

“Het is onze bedoeling om de kinderen en hun leraar naar de hemel te sturen. De leraar zal het voortouw nemen en de 18 kinderen zullen haar stappen naar de hemel volgen, in overeenstemming met onze overtuigingen en de verlangens van hun ouders en iedereen hier om ze weg te sturen, ‘ zei de abt van de tempel, Prakru Adisai Kijjanuwat, toen de ceremonie begon. 

De doodskisten werden op nieuw gebouwde brandstapels van bakstenen geplaatst en versierd met bloemen en zwart-wit sierdoek. Boven op de kisten waren foto’s van de doden, sommige vergezeld van knuffels en speeltjes.

De politie identificeerde de aanvaller als een voormalige politie-sergeant van Bangkok die in januari werd ontslagen nadat hij in het bezit was van methamfetaminen. Zijn leven eindigde in zijn huis toen hij zijn wapen op zichzelf richtte, nadat hij zijn partner en haar kind had vermoord

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: Diverse Thaise Kranten

Eén gedachte over “Dat de zielen van de slachtoffertjes en hun lerares van het gruwelijke bloedbad in Noordoost-Thailand rust mogen vinden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!