Crematie-rituelen vormen in Thailand een dodelijk risico, duizenden monniken moeten gevaccineerd worden

BANGKOK:- De BMA is gister begonnen met een Covid-19-vaccinatieprogramma voor boeddhistische monniken, begrafenisondernemers en andere tempelwerkers die met lijken van Covid19 slachtoffers in aanraking komen.

Volgens de gouverneur van Bangkok, Khun Aswin Kwanmuang, die een bezoek bracht om de procedures in het Thon Buri-district van Bangkok te inspecteren, zijn er gisteren in totaal 886 mensen, 577 monniken en 309 andere personeelsleden ingeënt.

De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) streeft er nu naar om alle monniken en arbeiders van 221 tempels in de stad tegen Covid19 virus te laten vaccineren, aangezien de vraag naar crematiediensten sterk stijgt als gevolg van een toename van het aantal Covid-19-sterfgevallen in Bangkok.

Andere tempels die geïnteresseerd zijn in het vaccineren van hun monniken en arbeiders, kunnen hun verzoek indienen bij het National Office of Boeddhisme en een afspraak maken voor een soortgelijke groepsvaccinatie, zei de gouverneur.

De piek in het dodental als gevolg van het Covid19 virus heeft tempels belast met crematietaken uit bezorgdheid over het risico op besmetting.

Het Nationaal Bureau van het Boeddhisme heeft tempels besteld om ervoor te zorgen dat degenen die aan Covid-19 overlijden goede crematiediensten krijgen.  Tempels worstelen echter met de groeiende vraag naar begrafenissen.

 Naast het vaccinatieprogramma heeft de gezondheidsafdeling van de BMA ook richtlijnen uitgevaardigd voor de behandeling van besmette lijken, zei generaal Aswin.

De arbeiders worden geïnstrueerd hoe ze op de juiste manier met de lichamen moeten omgaan totdat de as en relikwieën veilig zijn voor verdere behandeling, zei hij.

Dit is om ervoor te zorgen dat alle mensen die betrokken zijn bij crematierituelen hun taken correct uitvoeren en voorkomen dat ze het virus oplopen of doorgeven aan anderen, zei hij.

De richtlijnen hebben voornamelijk betrekking op Covid19 procedures waaraan begrafenisondernemers zich moeten houden, die ook het openen van de verzegelde zakken met de lijken verbieden, die normaal door het ziekenhuis worden behandeld voordat ze naar de tempel worden gestuurd voor crematie, zei hij.

De richtlijnen hebben ook betrekking op het screenen van begrafenisgasten op mogelijke Covid19 symptomen en zorgen ervoor dat alle andere noodzakelijke sanitaire maatregelen worden getroffen, zei hij.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: : Chanat Katanyu
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: De Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!