Corruptieaanklachten bij de DSI ingediend inzake de extreem dure straatlantaarns in Samut Prakan

~ERGENS DE VINGERS VOOR DURVEN OP TE STEKEN~
(De verantwoordelijkheid durven opnemen)

SAMUT PRAKAN:- Lokale politici in Samut Prakan hebben het Department of Special Investigation (DSI) gevraagd de aankoop van de weelderige straatlantaarns te onderzoeken omdat men vreest dat er zware corruptie in het spel is.

Gedecoreerd met een kinnaree (half vogel-half vrouw) ontwerp, hebben de straatlantaarns in het district Racha Thewa publieke kritiek en argwaan gewekt over hun weelderige ontwerp en extreem hoge kosten.

De administratieve organisatie van het district Racha Thewa (SAO) heeft naar verluidt sinds 2013 900 miljoen baht uitgegeven aan de sierlijke lantaarnpalen. Critici zeggen dat slechts één bedrijf bij de projecten betrokken was.

Op 22 juni keurde de SAO een budget van 68,4 miljoen baht goed om nog eens 720 lantaarnpalen met kinnaree-top in Racha Thewa te installeren.

Leden van de SAO hebben gisteren een klacht ingediend bij de DSI met het verzoek de afdeling te controleren op corruptie bij de aanschaf van de lantaarnpalen.  Volgens de petitie negeerde de SAO klachten van de lokale bevolking die zich verzetten tegen het plan om meer lantaarnpalen te kopen.

SAO-voorzitter Songchai Nokkhamin houdt vol dat de aankoop en installatie van de lantaarnpalen netjes en beheerst verlopen was.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!