Commandant van het 4e leger en 6 anderen raakte gewond bij helikoptercrash in Zuid-Thailand 

SONGKHLA:- De commandant van de 4e Legerregio en zes andere soldaten raakten gistermorgen gewond toen een legerhelikopter tijdens een noodlanding in het Thepha-district van Songkhla tegen een boom crashte.

Kolonel Pramote Prom-in, woordvoerder van het 4e leger, zei dat de Black Hawk-helikopter met luitenant-generaal Kriangkrai Srirak na het vertrek uit het militaire kamp Senanarong in het Hat Yai-district van Songkhla, op weg naar het kamp Sirindhorn in het Yarang-district van Pattani te maken kreeg met een motorstoring te maken.

De piloot maakte een noodlanding in de wijk Thepha.  Toen de helikopter landde, raakte hij een boom.

In de helikopter zaten de 4e legercommandant, twee piloten, twee technici, nog een soldaat en een fotograaf, aldus de woordvoerder.

Alle zeven aan boord raakten gewond en werden naar het Thepha-ziekenhuis gebracht.  Er werd een helikopter gestuurd om hen over te brengen naar het Songklangarind-ziekenhuis, zo vertelde kolonel Pramote.

Luitenant-generaal Kriangkrai liep slechts lichte verwondingen op, zei hij.

De eerste legerwoordvoerder generaal Santipong Thampiya zei later dat de helikopter motorproblemen kreeg toen hij rond 9.00 uur over tambon Wang Yai in het district Thepha vloog.  De commandant van het 4e leger was op een officiële reis om grensprovincies te inspecteren, zei een woordvoerder.  

Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de crash.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wassana Nanuam 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-THAILAND
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!