Coalitielid waarschuwt premier van Thailand voor slecht voorteken van verblijf in gouvernementsgebouw 

BANGKOK:- Het plan van premier Srettha Thavisin om fulltime in het Government House, ook bekend als ‘Ban Norasingh’, te gaan wonen in plaats van in de officiële residentie van de premier, is een breuk met de traditie en zou het land ongeluk kunnen brengen, zo waarschuwde een coalitiepoliticus. 

Khun Samart Jenchaijitwanich, een woordvoerder van de Palang Pracharath-partij en voormalig assistent van de minister van Justitie, verklaarde gisteren op Facebook Live dat geen van de voormalige premiers ooit fulltime bij Ban Norasingh in het Dusit-district van Bangkok had verbleven.

Ze woonden in hun eigen huis of in Phitsanulok Mansion, ook wel bekend als het Witte Huis van Thailand, de officiële residentie van de premier, ook gelegen in het Dusit-district, zei hij.

Srettha, de dertigste premier van het land, is van plan het Phakdibodin-gebouw op het terrein van het Government House om te bouwen tot een privékamer waar hij de nacht kan doorbrengen. De maatregel is bedoeld om de noodzaak voor hem om elke dag van zijn huis naar zijn werk te pendelen te elimineren, om te voorkomen dat de verkeersproblemen in de stad nog groter worden, zei Srettha.

“Ik heb veel vreemde verhalen gehoord rond Ban Norasingh”, zei Samart. ‘Volgens één verhaal werkte veldmaarschalk Plaek hier op een avond tot laat en viel in slaap. Later werd hij wakker en zag wat leek op een geest in Thaise klederdracht.

Samart vervolgde met te zeggen dat sinds de aankondiging van het plan van de premier om fulltime in Ban Norasingh te gaan wonen, er in Thailand verschillende ‘vreemde verschijnselen’ hebben plaatsgevonden.

Daartoe behoren stortregens in verschillende delen van Thailand ondanks de komst van het koude seizoen, het instorten van een rijstrook in de Sukhumvit Road in Bangkok en het instorten van een klaslokaal op een school in de provincie Chonburi, zei hij.

“Er kunnen ergere dingen gebeuren als khun Srettha fulltime in Government House gaat wonen”, zo waarschuwde Samart. ‘Ik speculeer dat dit zelfs zijn ambtstermijn als premier zou kunnen verkorten.

Olleke Bolleke in Bangkok

2 gedachten aan “Coalitielid waarschuwt premier van Thailand voor slecht voorteken van verblijf in gouvernementsgebouw ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!