Chronische files op Rama II Road in Bangkok zijn verantwoordelijk voor de achteruitgang van de kustplaats Hua Hin

BANGKOK/HUA HIN:- Premier Srettha Thavisin heeft het Ministerie van Transport opgedragen de aanleg langs Rama II Road te bespoedigen, nadat uit een populair online onderzoek bleek dat verkeersopstoppingen langs de weg toeristen uit de badplaats Hua Hin wegjagen.

In het onderzoek, dat vorige week werd gelanceerd door de populaire Facebook-pagina ‘Paksabuy’, werd internetgebruikers gevraagd een reden te noemen achter de aanhoudende daling van het aantal toeristen dat Hua Hin bezoekt.

Verkeersopstoppingen zijn lange tijd een probleem geweest langs de Rama II Road, een van de hoofdwegen die Bangkok met het zuiden verbindt. De aanleg van een verhoogde snelweg langs Rama II Road wordt geplaagd door talloze vertragingen, waardoor de files langs de weg die het project zou moeten verlichten, verergeren.

Terwijl veel internetgebruikers kozen voor dure accommodatie en het slechte economische herstel van het land, stonden verkeersopstoppingen langs Rama II Road bovenaan de lijst met redenen voor de achteruitgang van Hua Hin.

Khun Komkrich Charoenpattanasombat, zijnde de vice-gouverneur van Prachuap Khiri Khan, zei dat Hua Hin over het algemeen populair is bij zowel Thaise als buitenlandse bezoekers, vooral in de weekenden.

Hij zei dat tijdens de vakantie in Makha Bucha veel resorts volgeboekt waren, waarbij de meerderheid van de gasten buitenlandse toeristen waren. Gedurende het driedaagse weekend werd ongeveer 120 miljoen baht gegenereerd voor de economie, zo verklaarde hij. 

Khun Udom SrimahaChota, eigenaar van Talay Dao Resort Group en vice-president van Thai Hotels Association Western Chapter, zei dat zijn resortkamers volgeboekt waren en dat ongeveer 90% van de gasten uit Europa kwam.

Hij zei dat Hua Hin niet zo stil is als wat er op sociale media wordt gezegd.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Bron: Paksabuy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!