Chinese vrouw in Pattaya ontvoerd voor 4.7 miljoen Baht losgeld

PATTAYA:- Gisteren is er een Chinese vrouw ontvoerd toen ze haar kind naar een school in Pattaya bracht. Haar man heeft zich bij de politie van Pattaya gemeld en vertelde dat de verdachten 4.7 miljoen baht wilden in ruil voor de vrijheid van zijn vrouw.

De 33-jarige Ma Mingshan ging naar het politiebureau van Pattaya om aangifte te doen. Hij zei dat zijn 33-jarige vrouw, Mrs. Shan Qi Qiang, door onbekende mannen werd ontvoerd terwijl ze haar 3-jarige zoon van een internationale school in Pattaya ging ophalen

Mr. Mingshan zei dat de verdachten de SUV Nissan Terra van zijn vrouw binnendrongen en haar samen met het voertuig kidnapte. Ze namen vervolgens contact met hem op via WeChat en bevalen hem om 1 miljoen yuan, wat overeenkomt met 4.7 miljoen baht, naar hen over te maken. Het incident gebeurde in Soi Chaiyaporn Pranimit 21 in Pattaya.

De politie werkt samen met Mr. Mingshan om de vrouw te bevrijden. De Chinese echtgenoot onthulde dat de ontvoerders hem gisteren regelmatig belden om geld te eisen en hem vroegen te betalen in stabiele cryptocurrency. De man maakte al zo’n 500 USDT stable coins (zo’n 17,140 baht) over, terwijl de verdachten zo’n 150,000 USDT wilden hebben.

De vrouw is volgens de politie veilig omdat de verdachten haar via WeChat met haar man hebben laten praten. Haar verblijfplaats is echter vooralsnog onbekend.

Aangenomen wordt dat het motief achter de ontvoering verband houdt met een belangenconflict tussen Mingshan en de verdachten die betrokken zijn bij de gezondheidszorg in Myanmar. De politie van Pattaya zei dat alle betrokken partijen elkaar waarschijnlijk kennen. De auto van het slachtoffer was gedumpt in het midden van een verlaten veld, aldus de politie.

De politie blijft echtgenoot van het slachtoffer verder ondervragen om een link naar de daders te ontdekken. De zoektocht naar de ontvoerde vrouw gaat door.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!