China bevestigt dat er geen sprake is van een mysterieuze uitbraak van longontsteking, het is gewoon een seizoensgriepje

PEKING:- Chinese functionarissen bevestigden dit tegenover de Wereldgezondheidsorganisatie dat er geen mysterieuze uitbraken van longontsteking in het noorden van het land voorkomen, het zou louter en alleen om een seizoensgriep gaan.

Nadat de Wereldgezondheidsorganisatie de Chinese autoriteiten had gevraagd om snel informatie vrij te geven over mysterieuze longontsteking die op grote schaal onder kinderen werd aangetroffen. 

Sinds midden oktober liggen de ziekenhuizen in Peking en provincie Liaoning vol met patiënten, die last hebben van luchtwegaandoeningen, welke zouden worden veroorzaakt door veel bekende ziekteverwekkers.

Een week geleden liet de Nationale Gezondheidscommissie van China aan verslaggevers weten dat het aantal uitbraken van luchtwegziekten toenam nu de strikte Covid19 beperkingen zijn opgeheven. De meest voorkomende luchtwegaandoening zijn bacteriële infecties die vaker voorkomen bij kinderen doch ook longontstekingen door microplasma.

Momenteel ervaart Peking, gelegen in het noordelijke deel van het land, een koudegolf die er voor zorgt dat de temperatuur daalt De verwachting is dat de temperatuur vandaag onder nul graden zal dalen. Dit soort weer kan gemakkelijk luchtwegaandoeningen veroorzaken

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft mensen over de hele wereld gewaarschuwd om dringend preventieve maatregelen te nemen tijdens de winter en gaf het advies om zoveel mogelijk een mondkapje te dragen.

Olleke Bolleke in Zuidoost-Azië 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!