Burgemeester van Pattaya lanceert weer plannen “voor korte tot lange termijn” om overstromingen op te lossen

PATTAYA:- De burgemeester van Pattaya, khun Sonthaya Kunplome, vertelde dat de stad naarstig werkte aan korte-, middellange- en langetermijnoplossingen voor de overstromingsproblemen.  Ondertussen zou er overal in de stad drainagepijpen aangelegd.

Met ongebruikelijke stormen die nu al waarschuwen voor een bijzonder nat regenseizoen, liet de burgemeester nogmaals , misschien ten overvloede weten dat hij zowel korte- als langetermijnplannen heeft om overstromingen op te lossen.

Sonthaya Kunplome herhaalde zijn boodschap die hij in oktober uitbracht en zei dat er op 16 februari oplossingen zijn voor de korte, middellange en lange termijn.

Eén kortlopend project is al aan de gang: een nieuw drainagesysteem tot de parallelle spoorbaan die in 2023 klaar moet zijn.

Andere oplossingen voor de korte termijn zijn het vervangen van oude drainagebuizen kleiner dan een meter breed, het graven van nieuwe drainagekanalen en het uitbaggeren van grote kanalen om het afvalwater naar zee af te voeren.

Het plan voor de middellange termijn roept op tot reparatie en installatie van nieuwe pompen in zes stations in de stad.  Dit heeft eerdere afvoertijd voor overstromingen teruggebracht van twee uur tot 30-45 minuten, zo beweerde hij.

Burgemeester Sonthaya beweerde ook dat met de oplossingen voor de middellange termijn de eerdere afvoertijden voor overstromingen waren teruggebracht van twee uur tot 30-45 minuten.

Het langetermijnplan is niet gefinancierd en is op dit moment slechts een “plan” om overstromingen en drainage op systeembreed, stadsbreed niveau op te lossen.  Het ministerie van Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening zou worden belast met het opmeten en ontwerpen van een nieuw drainagesysteem.

Ten slotte stelde de burgemeester voor om het huidige rioolwaterzuiveringsinfrastructuur uit te breiden tot buiten de huidige twee verwerkingsfabrieken.  De eerste stap zou zijn om het reservoir aan Soi Wat Boon te repareren, zodat deze het reservoir werkelijk 40.000 cu meter per dag kan verwerken  waarvoor het is ontworpen.  Momenteel kan het slechts de helft aan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Pattaya Mail 

2 gedachten aan “Burgemeester van Pattaya lanceert weer plannen “voor korte tot lange termijn” om overstromingen op te lossen”

 1. Zo lang ik in Thailand kom.
  Dat is nu 20 jaar.
  Ik heb een condo in Soi watboon.
  Het was toe een van de eerste appartementen in jomtien.
  Sindsdien zijn ze aan het klooien met het afwatering systeem.
  Het blijven amateurs!!!
  Zal mij benieuwen hoelang dat nog doorgaat!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!