Brrrrr in het noorden en getsie in het zuiden van Thailand

BANGKOK:- Het Thais meteorologisch departement liet deze maandagmorgen weten dat een nogal sterk hogedrukgebied het hogere Thailand in zijn greep heeft, wat resulteert in koel tot koud weer en sterke wind in het noorden, noordoosten, midden en oosten van het land.

De bergtoppen in het noorden en noordoosten zijn koud tot erg koud met temperaturen van 2 tot 13 °C.  

Ondertussen heerst er een noordoostelijke moesson over de Golf en het zuiden van Thailand, wat waarschijnlijk zware regenval naar het zuiden van Thailand voert.

Verwacht wordt dat de windgolven op zee, opgestuwd zullen worden tot ongeveer 2 meter hoog en meer dan 2 meter hoog in gebieden met  onweersbuien.  Alle schepen dienen voorzichtig te werk te gaan en onweersbuien af ​​te weren.

De afdeling vermeldde ook dat de tyfoon “RAI” over de middelste Zuid-Chinese Zee naar verwachting vannacht naar de kust van Hainan, China zal verhuizen en daarna zal downgraden.  Deze storm zal vooralsnog géén effect op Thailand hebben.

In Bangkok is het vandaag plaatselijk bewolkt en is het fris, met een verwachte minimum temperatuur van 18 tot 20° Celsius bij een noordoostelijke wind.

De actuele weersvoorspelling voor de komende 24 uur kunt u ieder uur op Olleke Bolleke Radio in Thailand beluisteren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!