Britse visser vangt gigantische meerval van maar liefst 190 kilo in Thailand

RATCHABURI:-Een Britse visser heeft een gigantische meerval gevangen na “het gevecht van zijn leven” in centraal Thailand te hebben geleverd. De 36-jarige Dean McEwan, een oliebroningenieur uit Renfrewshire in Schotland, was stomverbaasd toen hij de gigantische Mekong-meerval aan de haak sloeg.

Hij zei dat de enorme vis hem het “gevecht van zijn leven” bezorgde en dat het hem anderhalf uur kostte om hem in te halen. Drie mannen moesten hem toen helpen hem in een groot net te hijsen zodat de vangst kon worden gemeten. Het 2,1 meter lange exemplaar woog maar liefst 190 kg.

Dean zei: “Als je voor het eerst de ware kracht van deze vissen voelt, begrijp je waarom ze de titel van ’s werelds sterkste zoetwatervechtvis hebben”.

Het was lunchtijd en heet toen ik mijn ogen even van de dobber afwendde, toen ik plots mijn molen begon te ratelen en mijn hengel begon te zwiepen. Dean vocht 1,5 uur tegen de vis. Er wordt gezegd dat het de grootste vis is die een Brit in Thailand heeft gevangen

Nadat hij zijn gewicht en maten had genomen en had geposeerd voor de verplichte foto, liet Dean de meerval weer los in het meer bij Palm Tree Lagoon Fishery.

“Dit is de grootste meerval in het meer en waarschijnlijk ook in Thailand.”

Volgens het Guinness Book of World Records woog een 1,8 meter lange vis die in 2005 in Noord-Thailand werd gevangen 646 pond, waarmee het de grootste zoetwatervis ooit is.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Eén gedachte over “Britse visser vangt gigantische meerval van maar liefst 190 kilo in Thailand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!