BREAKING NIEUWS | Thailand schrapt vanaf 1 november de quarantaine voor gevaccineerde bezoekers

BANGKOK:- Reuters: Thailand zal vanaf 1 november afzien van de verplichte quarantaine voor Bangkok en negen regio’s voor gevaccineerde aankomsten, zo lieten de autoriteiten zojuist weten, onderwijl het land probeert zijn vaccinatiegraad te verhogen en zijn gehavende toeristische sector nieuw leven in te blazen.

De regio’s omvatten populaire toeristische gebieden Chiang Mai, Phangnga, Krabi, Hua Hin, Pattaya en Cha-am, en volgen de succesvolle heropening van de eilanden Phuket en Samui voor gevaccineerde mensen in proefprojecten sinds juli.

Het land verwelkomt graag buitenlandse bezoekers, na bijna 18 maanden een strikt toegangsbeleid te hebben gehanteerd, dat heeft bijgedragen aan een ineenstorting van het toerisme, een belangrijke sector die in 2019 nog ruim 40 miljoen bezoekers trok.

De autoriteiten zullen ook de landelijke quarantainetijd voor bezoekers die vanaf 1 oktober het land binnen komen, gaan verkorten, zo liet de taskforce van administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA weten. De quarantaine tijd wordt gehalveerd tot zeven dagen voor gevaccineerde aankomsten en verkorten tot 10 dagen voor degenen die niet zijn ingeënt.

Het zal ook de beperkingen vanaf vrijdag verder versoepelen in 29 “donkerrode” provincies onder maximale controle, waaronder Bangkok, om meer bedrijven en activiteiten te heropenen, zoals spa’s, bibliotheken, bioscopen, indoor sportlocaties en nagelsalons.

De versoepeling van de maatregelen komt omdat het land probeert het aantal vaccinaties te verhogen, na aanvankelijke tekorten aan het aanbod.  Minder dan een derde van de bevolking is tot nu toe ingeënt.

De taskforce keurde ook een plan goed om een ​​gecombineerde 3,35 miljoen doses COVID-19-vaccins aan te schaffen, hoewel er geen leveringstermijn was vermeld.

In afwachting van de goedkeuring van het kabinet, zal Thailand proberen 2,79 miljoen doses van de Pfizer- en BioNTech-vaccins en 165.000 AstraZeneca-injecties uit Spanje en 400.000 AstraZeneca-doses uit Hongarije aan te schaffen, zo verklaarde de woordvoerder.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

6 gedachten aan “BREAKING NIEUWS | Thailand schrapt vanaf 1 november de quarantaine voor gevaccineerde bezoekers”

    1. De autoriteiten zullen ook de landelijke quarantainetijd voor bezoekers die vanaf 1 oktober aankomen, verkorten, zei de COVID-19-taskforce, halveren tot zeven dagen voor gevaccineerde aankomsten en verkorten tot 10 dagen voor degenen die niet zijn ingeënt.

      Dus nog steeds 7 dagen in quarantaine !

  1. Klopt dit wel ik vertrek 4 november en moet nog steeds een quarantaine hotel boeken in Pattaya woensdag ga ik mijn visum halen op de Thaise Ambassade te Brussel en dan vraag ik het wel

  2. Ik zal blij zijn dan kunnen we volgend jaar weer naar jomtien toe ik ben er aan toe hier in Nederland is het wel leuk maar daar in jomtien is het leuker groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!