BREAKING NIEUWS | De Lam Chiang Krai Dam in Korat is doorbroken, leger beveelt de inwoners aan veiliger oorden op te zoeken

NAKHON RATCHASIMA:- Het Thaise leger van de regio 2 kondigde vanavond aan aan dat de Lam Chiang Krai-dam over een lengte van 15 meter was doorbroken en waarschuwde de inwoners van Korat om veiligere oorden op te zoeken, en verzocht de mensen om zich géén zorgen over hun eigendommen te maken.

Vandaag om 19.40 uur heeft de 2e Legerregio een Facebook-pagina geplaatst waarin de mensen stond aangekondigd dat de Lam Chiang Krai Dam was doorbroken.

Door de watersituatie is de stijging van het overstromingspeil nu erg hoog, vooral in de noordelijke centrale regio, de noordoostelijke regio, met name Nakhon Ratchasima, Chaiyaphum, zodat besloten is de dam te doorbreken om het water gecontroleerd vrij te laten, teneinde de waterdruk te verminderen, het Koninklijk Irrigatie departement bevestigde dit vanavond.

In posting van de Korat Community stond het onderstaande te lezen:

DRINGENDE MEDEDELING

Lam Chiang Krai Dam is doorbroken om de waterdruk te verminderen teneinde om een ramp te voorkomen.

De mensen wonende aan de waterkant in de districten aan het einde stroomgebied,  van Amphoe Non Thai, Non Sung, Phimai, en verder zijn gewaarschuwd om hun huisraad zo hoog mogelijk in veiligheid te brengen. Ook moeten de mensen ervoor zorgen dat jonge kinderen en bejaarde bedlegerige patiënten zo snel mogelijk in veiligheid worden gebracht.

Breng deze waarschuwing naar zoveel mogelijk mensen over en volg de instructies van de overheid.

Ondertussen hebben de autoriteiten laten weten dat het lager gelegen Lam Chiang Krai Reservoir vanaf nu meer water zal laten laten afvoeren.

Maak u géén zorgen over eigendommen in het geval van evacuatie, maar maak u zorgen over mensenlevens, dat is de situatie op dit moment.

De polite en administratief personeel van de overheid is verordend patrouilles uit te voeren, om te voorkomen dat opportunisten andermans eigendommen stelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Korat Community
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!