Bij gewelddadige confrontaties tussen politie en anti-regeringsdemonstranten zijn in Bangkok enkele activisten gearresteerd

BANGKOK:- Terwijl de politie en anti-regeringsdemonstranten in Bangkok met elkaar slaags raakte, werden enkele activisten gearresteerd.  Om 16.00 uur zette de politie het pelotons oproerpolitie op de Vibhavadi Rangsit Road I’m en blokkeerde de demonstranten met drie waterkanonnen.

Om 16.30 uur, toen er meer demonstranten kwamen opdagen, begonnen ze naar verluidt met vuurwerk, pingpongbommen, fakkels en molotovcocktails naar politieagenten te gooien, die daarop reageerden door met rubberen kogels te schieten en traangas af te vuren.

Om 18.56 uur gebruikte de oproerpolitie een waterkanonwagen om een ​​aantal van de betogers naar het Pracha Songkhro kruispunt terug te drijven, maar de meesten van hen bleven bij Sam Liam Din Daeng in gevecht met de politie.

Om 20.00 uur verzamelden zich meer demonstranten bij Din Daeng Flat, die naar verluidt kleine bommen en molotovcocktails naar de agenten gooiden.

Om 21.15 uur trok de oproerpolitie zich terug achter de hekken gemaakt van containers op Vibhavadi Rangsit Road, terwijl de demonstranten voorwerpen naar hen bleven gooien.  Twee leden van de pers zouden gewond zijn geraakt door vuurwerk.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!