“Big Joke” nu officieel terug achter zijn bureau van de landelijke politie

~HOGE BOMEN VANGEN VEEL WIND~
(In een hoge positie heeft men ook veel verantwoordelijkheid)

BANGKOK:- De terugkeer van luitenant-generaal Surachate Hakparn alias “Big Joke”, voormalig immigratiecommissaris, bij de politie is nu officieel: met ingang van 27 maart werd hij overgeplaatst van het kabinet van de premier naar de Koninklijke Thaise Politie in de functie van adviseur.  De overdracht van Surachate werd uitgevoerd bij koninklijk besluit dat op 28 maart in de Royal Gazette werd gepubliceerd.  

Het bevel was medeondertekend door premier Prayut Chan-o-cha.  Op 11 maart had de politiecommissie een nieuwe functie goedgekeurd op het hoofdbureau van politie, een adviseur van niveau 9.  Dit leidde tot speculaties dat de functie speciaal voor de luitenant-generaal was gecreëerd.  

Surachate, ook wel bekend als ‘Big Joke’, was voorheen het hoofd van de Thaise immigratiedienst. Hij werd in 2019 plotseling overgeplaatst naar een inactieve post als adviseur bij het kabinet van de premier om redenen die nooit officieel zijn bekendgemaakt. 

De omstandigheden waren even onduidelijk alsook de aanslag op zijn Lexus SUV in januari vorig jaar. Surachate beweerde zelf in antwoordt daar op dat de aanval verband hield met de controversiële aankoop van een duur biometrisch identificatiesysteem door de immigratieautoriteiten, een beslissing die hij verwierp.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Eén gedachte over ““Big Joke” nu officieel terug achter zijn bureau van de landelijke politie”

  1. สวัสดีตอนเช้าดีที่ได้ Bic Joke กลับมา โชคดี.
    S̄wạs̄dī txn chêā dī thī̀ dị̂ Bic Joke klạb mā chokh dī.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!