“Big Joke” laat aanklacht tegen premier Shretta van Thailand vallen

BANGKOK:- De omstreden plv. hoofdcommandant van de nationale politie, Surachate Hakparn, heeft zijn aanklacht wegens misdrijf tegen premier Srettha Thavisin ingetrokken omdat hij hem had geschorst, zo maakte de secretaris-generaal van de Nationale Anti-Corruptie Commissie (NACC) bekend.

Khun Niwatchai Kasemmongkol zei dat generaal Surachate niet in details was getreden over de redenen voor het intrekken van de aanklacht.

Eerder had Khun Pichit Chuenban, een adviseur van de premier, de premier Srettha verdedigd nadat generaal Surachate, ook wel bekend als “Big Joke”, de voormalige vastgoedmagnaat beschuldigde van misdrijf omdat hij zijn schorsing had bevolen.

De 53-jarige Surachate wordt verdacht van betrokkenheid bij een spraakmakende witwaszaak. Maandag diende hij een klacht in bij de NACC, waarin hij beweerde dat het besluit van de premier om hem te schorsen zijn kansen om de volgende nationale politiechef te worden, negatief had beïnvloed.

Khun Pichit reageerde door te zeggen dat de premier het druk heeft en geen tijd heeft om iemand met kwade bedoelingen te behandelen. De NACC, zo voegde hij eraan toe, moet gewoon zijn taken uitvoeren.

“De premier heeft geen kwade bedoelingen. Het is zijn recht om zijn macht uit te oefenen volgens de wet”, aldus Pichit.

“Gezien de huidige maatschappelijke problemen zoals drugs en misdaad, denk ik dat de premier zich in plaats daarvan richt op het oplossen van publieke problemen dan op het besteden van aandacht aan conflicten met personen.”

In een verwante ontwikkeling hield advocaat Sittra Biabungkerd een persconferentie om de zaken van politiechef Surachate en politiechef generaal Torsak Sukvimol te bespreken. Beiden worden beschuldigd van betrokkenheid bij een witwaszaak die verband houdt met online gokken door de heer Sittra vorige maand.

Hij zei dat de politie incompetent leek als het ging om het volgen van de financiële transacties waarbij de twee agenten betrokken waren.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thairath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!