Bevolking protesteert tegen Thaise premier inzake dreiging van apen en eisen dat hij zijn belofte nakomt om een einde aan het apen terreur te maken

LOPBURI:- De bevolking van deze stad in Centraal-Thailand heeft tijdens een protestbijeenkomst geeist dat de Thaise premier Srettha Thavisin en het Thaise ministerie van Nationale Parken, hun belofte met betrekking tot maatregelen om het apen probleem aan te pakken, nu werkelijk gaan nakomen.

Op dezelfde dag inspecteerde verslaggevers de stad Lopburi om het makakenprobleem op te volgen. Ironisch genoeg werd gemeld dat de protestborden  door de makaken werden verscheurd.

Khun Kanchantang Kitrattanakarn, de 68-jarige protestleider, en vijf anderen hielden een persconferentie en dienden een brief in bij de voorzitters van de Landcommissie, Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, en het Huis van Afgevaardigden en plaatsten borden om te protesteren tegen de Thaise premier nadat de relevante instanties twee maanden geleden een MOU hadden ondertekend om het makakenprobleem in Lopburi aan te pakken maar dat heeft naar verluidt niet veel vooruitgang geboekt.

Volgens khun Kanchantang gebeurt er niets en krijgt de lokale bevolking de zwarte piet toegeschoven dat ze de apen pesten nadat ze zichzelf tegen aanvallen door de makaak apen verdedigen.

Kanchantang onthulde publiekelijk dat het departement van nationale parken aan de lokale bevolking van Lopburi eerder had beloofd om 2000 van de naar schatting 5000 makaken te vangen en ze naar een aangewezen dierentuin te deporteren, een terrein dat speciaal voor de apen was ontworpen. Het plan werd echter oneindig uitgesteld.

Kanchantang stuurde ook een persoonlijke brief naar de Thaise premier en voerde vele malen gesprekken met relevante instanties over de ergernis en het ongemak veroorzaakt door de makaken. Het makakenprobleem is de laatste tijd geëscaleerd, omdat de lokale bevolking de afgelopen maanden meerdere keren is aangevallen.

Eerder, op 11 april, berichtten de bevolking dat een groep makaken voedseloffers aan monniken en neofieten hadden gestolen. Na die dag weigerden de neofieten naar verluidt opnieuw langs deze route te lopen. Tempelwachters gebruikten naar verluidt airsoftwapens om de makaken af ​​te weren. De truc kon echter maar een paar dagen worden gebruikt, omdat de apen er daarna lak aan hadden en onverstoorbaar doorgingen met hun strooptochten.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: workpoint.co.th

Eén gedachte over “Bevolking protesteert tegen Thaise premier inzake dreiging van apen en eisen dat hij zijn belofte nakomt om een einde aan het apen terreur te maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!