Betere medische hulp voor Transgenders in gevangenissen Thailand

~BEZOEK EN VIS BLIJVEN DRIE DAGEN FRIS~
(Je moet gasten niet te lang laten logeren want dan ga je je aan ze ergeren)

THAILAND:- Transgender gedetineerden in Thailand zullen meer gerichte medische hulp krijgen in de gevangenis. Het Department of Corrections (DOC) probeert de diensten te verbeteren in overeenstemming met de richtlijnen van de Verenigde Naties.

Momenteel telt Thailand meer dan 4.000 transgender-gedetineerden, (1% van de gevangenispopulatie), verspreid over 143 gevangenissen. 1.800 van hen zijn travestieten, 1.200 zijn transgendervrouwen, 352 zijn homo, 1.000 lesbiennes en 34 zijn van geslacht veranderde mannen. 60 van deze gevangenen hebben al een geslachtsveranderende operatie ondergaan.

Alleen gevangenissen met meer ruimte, zoals Minburi, Pattaya en Khlongprem Central, kunnen specifieke hulp bieden voor transgenders. De toegevoegde hulp zal bestaan ​​uit psychologische begeleiding en gerichte medische ondersteuning.

Degenen die reeds een geslachtsverandering achter de rug hebben, worden onderzocht door medisch personeel voordat ze toestemming krijgen om te worden ondergebracht in het vrouwengedeelte van de gevangenis en vice versa.

Maar het systeem moet nog worden verbeterd. Momenteel wordt het geslacht van gevangenen wettelijk beschreven door de rechtbank voordat ze het gevangenissysteem betreden en worden ze gewoonlijk gehuisvest in de faciliteiten die zijn afgestemd op hun wettelijke geslacht.

Homoseksuele mannen zijn ondergebracht in het mannengedeelte van de gevangenis, maar in verschillende vertrekken.

De provinciale gevangenis van Uthaithani staat model voor het aanbod van de juiste vorm van detentie en behandeling voor de speciale groepen gevangenen. Met de hernieuwde inzet van het DOC zullen er echter meer gevangenissen dezelfde veranderingen doorvoeren.

In Thailand is de transgenderbevolking de afgelopen jaren gegroeid, wat tot een toename van het aantal transgenders in gevangenissen leidde. Ladyboys of Kathoeys, zoals ze in het Thais worden genoemd, zijn mannen die zich identificeren als vrouwen en in Thailand worden beschouwd als het derde geslacht.

Omdat Thailand een boeddhistisch land is, heerst er een sterke cultuur van tolerantie ten opzichte van anderen. Maar dat betekent niet dat Kathoeys het gemakkelijk hebben. Afgezien van de sociaal-culturele verschillen zijn geslachtsveranderingen officieel illegaal, wat soms problemen kan opleveren voor transgenders die zich identificeren met het andere geslacht.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bucketlistjourney
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!