Benzinestations in Thailand zijn gestopt met de verkoop van B10-diesel

THAILAND:- De benzinestations in het hele land zijn gestopt met de verkoop van B10-diesel, dit in lijn met het besluit van het Energy Policy Committee om het aantal soorten dieselbrandstof te verminderen. B10 is een mengsel van 10% biodiesel en 90% conventionele diesel.

De tankstations leveren nu alleen nog B7- en B20-dieselbrandstof. De B7-variëteit heeft een biodieselgehalte van 7%. Biodiesel is een hernieuwbare brandstof gemaakt van plantaardige oliën, dierlijke vetten of gebruikte bakolie.

De Commissie Energiebeleid heeft besloten om standaard B7-dieselolie te gebruiken, omdat deze kan worden gebruikt door alle voertuigen die op diesel rijden. B20-diesel is een alternatief en wordt normaal gesproken gebruikt voor grote vrachtwagens.

Eerder werd gemeld dat automobilisten in verwarring raakten door de vele beschikbare dieselvarianten, en dat sommigen zelfs de motor van hun auto beschadigden door het verkeerde type diesel te gebruiken.

Khun Sarawut Kaewtathip, directeur-generaal van de Afdeling Energiezaken, zei dat B7-diesel zal worden toegevoegd aan B10-dispensers bij benzinestations, zelfs als ze B10-voorraden hebben.

Daarom, zo zei hij, zal B7-diesel ook worden geleverd via B10-brandstofpompen. Hij voegde eraan toe dat het mengen van de twee soorten diesel de kwaliteit van de brandstof niet zal beïnvloeden of motoren zal beschadigen.

Hij zei dat het mengsel alleen de kleur van de olie zal beïnvloeden en dat de afdeling de verantwoordelijke instanties heeft geïnstrueerd om ervoor te zorgen dat alle afgegeven B7-brandstof geel van kleur is, in overeenstemming met de normen. De agentschappen hebben hiervoor tot juli de tijd.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!