Bangkok zit in de problemen: het PM 2,5-stofniveau overschrijdt de norm in 50 gebieden, wat de gezondheid begint aan te tasten.

BANGKOK:- De niveaus van PM2,5-luchtvervuiling zijn vandaag in 34 van de 50 districten van Bangkok verder  boven de veilige norm gestegen.

PM2,5 overschreed de veilige drempel van 37,5 microgram per kubieke meter lucht en bevond zich in het grootste deel van de stad op het oranje niveau (“begint de gezondheid te beïnvloeden”), meldde het Bangkok Air Quality Information Centre van Bangkok.

De Bangkokianen zijn geadviseerd om te overwegen om de buitenactiviteiten te verminderen en gezichtsmaskers en andere bescherming te gebruiken in de zwaar getroffen delen van de hoofdstad.

Degenen met chronische gezondheidsproblemen wordt geadviseerd om buitenactiviteiten te beperken en indien nodig beschermende kleding te gebruiken.

Iedereen die gezondheidsklachten ervaart zoals hoesten, moeite met ademhalen, pijnlijke ogen, beklemmend gevoel op de borst, hoofdpijn, onregelmatige hartslag, misselijkheid of vermoeidheid, wordt geadviseerd een arts te raadplegen.

De fijnstof PM2,5-nevel stapelt zich op als gevolg van de stagnerende luchtomstandigheden in de hoofdstad.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!